2012. november 18., vasárnap

Hetedhét piknik - vasárnapi gyerekfesztivál (Akvárium Klub)

Szerettem volna ma délelőttre még egy tartalmas családi programot találni, így találtam rá a port.hu-n erre rendezvényre. Azt ígérték, hogy kalózok és vizitündérek mesés világa kel életre kézműves foglalkozások (Tündérflotta alkotó műhely) és ügyességi játékok segítségével, amit A világ összes kincse zenés (jazz improvizáció alapú) mesejáték követ.
Így történt, hogy amíg Mami megfőzte nekünk az ebédet, mi időben felkerekedtünk, hogy kezdésre érkezhessünk az Akváriumba. A pénztár és ruhatár érkezésünkkor nyitott, kisebb sorban állást követően (Belépő: felnőtteknek és gyerekeknek 3 év felett 400,-Ft, ruhatár: 200,-Ft/db) be is jutottunk. A színpad előtt elhaladva - ahol már hangoltak a zenészek - jutottunk el a belső két terembe, ahol csodás kis világ várt ránk. Lulu útja először a Halacska bácsihoz (Aquarius) vezetett, ahol bátran előlépett, teljesen egyedül bemutatkozott, megforgatta a hatalmas, színes kereket és remekül kiállta a próbát (elénekelte a Süss fel Nap-ot), amit két fa matrica halacskával jutalmaztak.
Következő állomás a kincskeresés volt, ebben már Boldizsár is nagyon ügyesen részt vett. A homokba rejtett kincseket kellett megtalálni, egy lyukas, szitálásra alkalmas, merőkanál segítségével. Ezt követően szétváltak útjaink Gabesz és Luca vizitündér ereklyéket (hajbavaló papír virágdísz, varázspálca), Boldizsár és én kalóz kellékeket (halálfejes papírkalap és szemtakaró) készítettünk. Öcsivel gyorsan elkészültünk, amíg a többiekre vártunk kipróbáltuk a "kötélpályát" (hintáztunk az egyik lelógó kötélen), majd kerestünk egy szabad babzsákot, ahonnan később megnézhettük az előadást. Lulu nagyon élvezte a színvonalas zenét és a mesejáték is tetszett neki, annak ellenére, hogy szerintem nem az ő korcsoportja volt a célközönség. Nem vártuk meg az előadás végét, mert hosszú volt és a lurkók elfáradtak, de így is nagyon klassz program volt. Luca búcsúzóul még festett egy szép színes (barna, rózsaszín, zöld) elefántot a  falra kifüggesztett nagy közös papírra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése