2013. július 1., hétfő

Kovács Margit Múzeum



A hétvégén kiderült, hogy Anna még nem járt a Kovács Margit Múzeumban ezen felbuzdulva úgy döntöttem, hogy ma délelőtt Lucával együtt ismét ellátogatunk Szentendrére. A lányoknak előzetesen meséltem egy kicsit a művésznőről ill. a kicsilánynak külön beharangoztam, hogy a kiállítás végén lesz majd egy Tapintható tárlat, ahol majd alkalma lesz megsimogatni a szobrokat. Türelmesen bejártunk minden termet; megnéztük a szobrokat, domborműveket - Luca mesélte, hogy mit ábrázolnak -, Kovács Margit egykori lakásának berendezését, fazekas korongját és a vetített portréfilmekből megismerhettük a mosolygós művészt is.
 Azt hiszem első komolyabb múzeumi élménynek ez remek volt.
 
Jó tündér, rossz tündér - Melyik hasonlít Lucára?
 

2013. június 30., vasárnap

Hajvágás ollóval szinte könnyek nélkül


Szentendre nyàron

Nyári estéken olykor átruccanunk a szomszédba sétálni, fagyizni, lángosozni egyet. Idén ez volt az első alkalom és Anna is velünk tartott. A korzó most is benépesült kézműves árusokkal és kitelepültek a helyi éttermek is. Sajnos idén a szúnyogokat is nagyon vonzotta a program :(
A Duna-part sajna nem a régi, a lángost így kénnytelenek voltunk a gát helyett a műanyag alkalmatosságokon elfogyasztani.




Szederinda Nyárköszöntő


A bölcsiben bulit szerveztek, amit nem hagyhattunk ki. Mi levendulás keksszel (recept itt), Annával és a fényképezőgéppel illetve két csillogó szemű gyerekkel készültünk.


Pont időben érkeztünk, hogy láthassuk a bábelőadást, de Luca inkább az arcfestést, Boldizsár pedig az állatsimogatót választotta. Később azért egy kicsit belepillantottunk A kék festőinas-ba, megnéztük a néptáncosokat, hosszan azonban nem időztünk, mert várt minket az ugrálóvár, a trambulin, a büfé és nemezelni is szerettünk volna Csilla nénivel.

nézők

nyami, nyami

áfonyás nyírfacukor nyalóka

készül a nemezkép

Bobó ballag

A bölcsisek - sok-sok próbát követően - szép kis műsorral zárták az évet és búcsúztatták a ballagókat.Boldizsár bár most észrevett minket mégsem futott hozzánk, hanem végig nagyon aktív és ügyes volt. Táncolt, énekelt, mondókázott és sugárzott a boldogságtól.
Csilla néni és a gyerekek

ballagók

meglepetés fagyi és büszke Apuci