2012. augusztus 9., csütörtök

Szilvásvárad - dotto és kalandpark

Az előzetes terv szerint ma a kilátóba túráztunk volna, de Boldizsár hajnali ébresztője és a felgyülemlett fáradtság kiütéssel győztek. Tíz után sikerült csak elindulnunk ráadásul a helyszínen kiderült, hogy a dotto - amit előzetesen már beígértünk a csemetéknek - nem megy fel a kilátóba. Gyorsan módosítottuk a programot, dotto oda-vissza a völgyben, majd igény esetén kalandpark.

A kisautó vezetője nagyon kedves volt, visszafele a kedvünkért megállt a "vadasparknál" és megengedte, hogy kicsik is vezessenek.

A Kalanderdőben a gyerekeknek két pályát - Mókus és Maci - alakítottak ki, ezek közül a mi apróságainknak igazán csak a Maci - az is szülői segítséggel - volt teljesíthető. Lulu nagyon bátran nekiindult a kötélpályának és több gyakorlatot is sikerült segítség nélkül teljestíenie.
Az indulásnál Apa segített

Hegymászópalánta
Koncentráció

Alagút - a nagy kedvenc
Boldizsár persze nem maradt ki semmi jóból, bátran és ügyesen követte nővérét a pályán. Méreténél fogva többször szorult segítségre, de amilyen kicsi olyan erős és a fáradtsága ellenére is nagyon kitartó volt.
Biztos kézben

Tarzan

Akár a katonák
Pihenő hegymászók


Szilvásvárad - Fátyol-vízesés, pisztrángos tavak

Az egerszalóki pancsolós napot követően ismét kirándulni mentünk, célunk a Fátyol-vízesés volt. Az útnak - rövid lósimogatást követően - a nagyobbak kétkeréken vágtak neki, Luca és Dani kb. a táv felét bicajjal is tette meg, Boldizsár inkább átnyergelt Apa nyakába. 
A szokásos "Mikor érünk már oda?, Messze vagyunk még?" kérdések már az út elején elhangzottak, de mi nem hagytuk magunkat, szerencsére a lelkesítő szavaink célba találtak és sikerült közösen mintegy kb. 2 óta alatt teljesítenünk a túrát. 
Szieszta
 Útközben persze sokszor megálltunk, megnéztük a pisztrángos tavakat, rákot fogtunk, uzsonnáztunk, őzikéket és szarvasokat lestünk, majd végül elértünk a célba, ahol megcsodálhattuk a víz nélküli Fátyol-vízesést is. 
(Kelemen) Gábor a gyerekek örömére kivette a vízből a partra a rákot,
így láthattuk, hogy valóban hátrafelé halad.
A visszautat - a megállapodásunk szerint - kisvasúttal tettük meg és a teljesítményünket finom ebéddel jutalmaztuk.
Hazafelé
A délutáni sziesztát követően tettünk még egy kisebb bicajos sétát a völgyben. Ezúttal a fő szórakozást a patak jelentette, amin falevél és faág hajókat usztattunk. Hazafelé indulóban még egy kis békát is találtunk, aki soha nem látott népszerűségben részesült.
Hátha királylány lesz belőle :)

2012. augusztus 5., vasárnap

Szilvásvárad - a (h)ősember barlangja

Indulsára várva

Jókedvű bagázs - apa és lánya

Vonaton

Kéz a kézben

Úton a (h)ősember barlangjához

A csúcson

(H)ősemberek     
A mi kis hősembereink - Luca és Dani, akik oda-vissza gyalog tették meg az utat és Boldizsár, aki odafele anya hátán utazott, de visszafele végig gyalogolt. Remek program volt, mindannyian jól elfáradtunk.