2014. február 15., szombat

Hírek

Lucának szerdán kiesett a második foga is.

Fogtündér - farsang a Süni csoportban

a jelmezemért köszönet Öcsinek

Barátnők - Csingiling (Szonja) és Fogtündér

Egy újabb eseményekkel teli hét Apa nélkül

Amióta a gyerekek megszülettek csak nagyon ritkán van lehetőségünk arra, hogy kettesben töltődjünk, ezért nagy figyelmet fordítunk arra, hogy egyénileg (barátokkal) ezt valahogy mégis megtegyük. Gabesz tud és szeret is síelni, rólam ez nem igazán modható el, ezért ez lett az ő évi 7-9 napos család nélküli kikapcsolódása.


Luca Apa naptára 1. nap






Bobó Apa naptára 1. nap



 Gabesz péntek este indult útnak és ahogy az már ilyenkor lenni szokott valamelyik gyerek lebetegedett, ezúttal Boldizsár volt a soros. Belázasodott, éjjel már hányt, másnapra kiütéses lett. A tünetek skarlátra utaltak, ezt vasárnap Laci doki alá is támasztotta. Szerencsére ma már simán antibiotikummal kezelhető ez a fertőző betegség, sőt az antibiotikumkúra második napjától már a páciens nem is fertőz. Ezzel együtt 1 hétig nem mehet közösségbe a gyermek. Ez azt hozta magával, hogy gyakrolhattam bőven a segítségkérést (ami nem erősségem). Először dettit kértem meg, hogy Lulut fuvarozza dani köszöntésére és haza ill. segítsenek nekem a gyógyszer kiváltásában, majd Pannit (Lulu kis barátnőjének, Reginának az anyukáját) kértem meg a kisasszony hét eleji ovodai fuvaroztatásával, ezt követően Ágit kértem meg, hogy inkább péntek délelőtt legyen segítségemre, végül közöltem a munkahelyemmel a kényszerszabadságom hírét.
Szerencsére minden jól sült el, Bobót különösebben nem viselte meg a betegség, jókedvű és nagyon aktív volt.
Művészpalánta
Meglepő módon Lulu is könnyedén vette a változást, elmaradt az ilyenkor szokásos sírás-rívás, erőteljes Anyához való ragaszkodás. Annak meg nagyon örült, hogy a pénteki ovis farsang igazi anya-lánya program lett.
Tetkóval az arcán készült a szülinapi buliba
Én ugyan elfáradtam esténként, de élveztem a gyerekekkel együtt töltött értékes időt, a rohanás mentes hetet és a saját főztömet. Felmerült bennem a gondolat, hogy milyen jó is lenne háztartásbelinek lenni. Igen, magamat ismerve úgy két hétig. ;)
Pizza készítés saját tésztával
(Ez utóbbinak láthatóan a kicsilány is örült, mert minden este a mi ebédünket kérte vacsorára.)
Ágit mi köszöntöttük elsőnek :)
 

2014. február 11., kedd