2017. május 2., kedd

Húsvétre készült - Luca alkot





Nagyfiú

Hihetetlen, hogy már csak alig 2 hónapot jár az oviba.

Tesók





A focista

Bobó egyre ügyesebb. :) Mivel nem vagyok valmai nagy futball rajongó, ezért ha lehet nem én viszem Öcsit a fociedzésre. Időnként azért muszáj eleget tennem ennek a feladatnak is, ilyenkor jó látni, hogy mennyit fejlődött Boldizsár.

Ismerkedés a tanárokkal

A mai nap különlegessé az volt, hogy Bobót is iskolába kellett vinni. A leendő elsősöknek a gyerekek aktív közreműködésével bemutatkozó órát tartottak a tanárok. Először Edit néni és Timi néni óráján jártunk. Bobo csendes, fegyelmezett és aktív volt, láthatóan végig nagyon koncentrált. A foglalkozások a gólya köré épültek. Meghallgattak egy mesét a békáról és a gólyáról (Edit néni mesélt, Timi néni zenei aláfestést pl. vízcsobanást adoot), gólyát rajzoltak, gólyacsőrt készítettek, amikkel előre meghajtogatott zöld kis békákat gyűjtöttek.

Másodszor Eszter nénihez látogattunk el, aki egy "erdei" kirándulásra vitte a gyerekeket, amin megismerkedtek a tavasz virágaival és felébresztették a téli álmából ébredező mackót. Végül tanári útmutatással papírhajót hajtogattak. Bobo ezen az órán már láthatóan oldottabb volt.

Öltözet március 15-re


Csodák Palotája - CSOPA PLAYBAR

Március első hetében az iskola gázszerelés miatt váratlan négy napos szünettel ajándékozta meg a gyerekeket, így jutottunk el egy hétköznap délelőtt a CSOPA-ba.
Odafelé
Első körben az előtérben található interaktív játékokat és a különleges alakzatú és 2-4-6-8 személyes csocsókat fedeztük fel.

Majd részt vettünk a Hideg percek tudományos shown, ahol egy fiatal egyetemista fiú elkalauzolt minket a fagy birodalmába. Megtudtuk, hogy a léggömb remek gázdetektor és hogy van száraz jég, ami füstölm ha vizet engednek rá.

Az Illúzió kiállításon jól megtornáztattuk a szemünket. A gyerekek abszolut kedvence a tükörszoba lett.


2017. május 1., hétfő

Luca mérni tanul

A tömeg mérésének és a mértékegységek begyakorlásának nem is lehet ínycsiklandozóbb módja, mint Ildi néni szorgalmi feladata.
Palacsinatsütés önállóan szülői felügyelet mellett :)


Verset írtunk Lucával

Kis segítségel sikerült helyes rímeket faragnunk. Ráadásul a heti étlapon meg is jelentették Luca első költeményét.

Boldog szülinapot Apu



Kalandozások az iskolában Bobóval

Hát ennek is eljött az ideje. Egy februári szombat délelőtt a leendő elsősök felfedezőútra indulhattak az iskolába. A gyerekeket most is kisebb csoportokba osztották és egy nagy negyedikes vezette őket. Több állomást is felkerestünk, ahol az alsós tanárok különböző feladatokat adtak a kicsiknek. Bobo aktívan részt vett mindenben. A legjobban a tízóraihoz szükséges tallérok kivágását és a tornatermi akadálypályát élvezte.






és persze a jól megérdemelt tízórait. :)