2015. január 24., szombat

Sünis szülinapi party

Kétszeresen is igaz, egyrészt, azért, mert sünis volt a díszítés és a torta, másrészt azért, mert a bulin nálunk volt majdnem a fél Süni csoport.
A meghívót idén is Lucával készítettük, gyártottam neki egy sablont, amit aztán ő rajzolt körbe ill. ő rajzolta meg a süni arcát is.
Torta ügyben szétnéztem a neten, hogy ihletett merítsek. Miután összeállítottam a tortát (kakaós piskóta, epres mscarpone krémmel) és nekikezdtem volna a díszítésnek konstatáltam, hogy a házilag készített barna (kakós) fondantom túl kemény lett. Ez felülírta a kezdeti tervet. Végül legyártottam egy adag fehér fondantot, amivel bevontam a teljes tortát. Ezt követően több órás munkával elkészítettem a tüskéket is (a barna fondanból kis háromszögeket vágtam és azokat ragasztottam a fehér alapra.
 
A tortának és az azt körülvevő csokidarának hatalmas volt a sikere. Mind a 14 gyerek lelkesen ette, a felnőtteknek éppen csak egy kis kóstoló maradt.
Kicsit tartottam attól, hogy fogunk mi majdnem 4 órán keresztül 14 gyereket szórakoztatni, ezért most is több dologgal készültünk. Gabesz gondoskodott arról, hogy minden gyerek érkezésekor kapjon egy gázos lufit, én nyomtattam sünis kivágható maszkot és szinezőt és készültem pár játékkal is.
Végül olyan jól eljátszottak magukban a gyerkőcök, hogy csak egy nagy játék vol és abban sem vett mindenki részt. Egy tálból szívószállal kellett kölesgolyót felszippantani és átvinni egy másik tálba. A nagyoknak egész jól ment, a kicsik inkább csak az evésben remekeltek.

Luca 6 éves

Nehéz szavakba öntenem, hogy milyen csodálattal nézem, ahogy napról napra fejlődik a kicsi lány. Érzékeny, gondoskodó, szeret megfelelni, érdeklik a betűk és a számok, gumikarkötőket sző, imád tornázni, türelmes és türelmetlen, óvatos, kitartó, olykor mufurc, hatalmas szíve van, barátságos, élvezi a társaságot, de szeret néha csak magában lenni, nyitott, befogadó, kíváncsi, nehezen viseli az igazságtalanságot, szeret nyerni, de elviseli, ha a kártyapartin a másik győz ...