2009. július 13., hétfő


...és nézd Mami, egy ekkora barackot már lenyeltem.

Fogas kérdés

Mióta átköltöztünk Luca nem alszik jól se éjjel, se napközben. A korábban nyugodtan alvó gyermekünk sokat forgolódik, és nyöszörög álmában, sőt gyakorta sírva megébred. Szerencsére szopival általában sikerült visszaaltatni. Napközben is nyűgös és különösen anyás lett. Arra gondoltunk, hogy a sok új inger, az ismeretlen környezet viselte csak meg, aztán gyanut fogtam, elvégre maholnap fél éves, lehet, hogy a foga bántja. Az ínye nem dagadt meg, de hétvégén este 1/2 10-től kb. 1 1/2 óránként szopizott. Gondolom nyugtatta magát és maszírozta az ínyét. Ma már két kis hegyes d fogkezdeméynt sikerült kitapintanom. :D A tapasztaltabb szülők azt mondják túl vagyunk a nehezén, mert ez azt jelenti, hogy siekrült áttörnie a fogacskáknak az ínyét, innen már sétagalopp. Remélem igazuk lesz és ismét mindannyian jól fogunk aludni.

Látogatóban a fiúknál

Kicsicsaj

Az első falatok

Pocakmanó az utóbbi napokban megszálottan nézi, ha valamelyikünk eszik. Nem bírtam ellenállni a kísértésnek; ugyan van bőven tejem és Luca nincs még 6 hónapos a hétvégén mégis kapott kostolót. Őszibarackot nyammogott és almát nyalogatott hatalmas élvezettel.


A gödi FÉSZEK

A gödi FÉSZEK tulajdonképpen Dunakeszin van. A 2009 évi Nemzetközi Babahordozó Hetet szervező mamamikkal voltunk ott (átköltözésünk másnapján) Szandi meghívására csapatot építeni. Mi érkeztünk elsőnek Lucával, majd sorba befutottak a többiek is. Pocakot nagyon kimerítette a hétvégi felfordulás, majdnem az egész napot a Manducaban (csatos hordozó, nagyon kényelmes és szellősebb, mint a mei tai) pihenve töltötte. Kicsit dolgoztunk, de elsősorban jól éreztük magunkat.
Gyönyörű környezet, vidám babák és mamák, finom falatok (köszönet a helyi péknek és Szandinak az isteni gyümölcslevesért, no meg a házi fagylaltért) és frissítő italok (szoptatási tanácsadóink által ajánlott Citromos Gösser) társaságában.

Házfelújítunk

Hát végre elkezdődött a házfelújítás, megszépül és korszerűsödik a felső szint, elkészül Luca szobája is. :D Az ezzel járó felfordulást és átmeneti kényelmetlenséget örömest kihagynám. Hétvégén Atti és Orsi segítségével pakoltunk, bontottunk, vágtunk, törtünk, zúztunk - Luca azóta kiválóan utánozza a flex hangját. Az önkéntes segítőinknek köszönhetően a vasárnap estét már az átmeneti szállásunkon töltöttük. (Köszi PetIlka Family, hogy befogadtatok Minket.) Igyekeztünk Lucának ismerőssé varázsolni a vadi új környezetet, felkerült a kiságyra (valóban kicsi Pocaknak is a 60x120-as ágy a megszokott 70x140-eshez képest) a macis rácsvédő és az immáron hamisan zenélő-táncoló macis forgóka. Kisebb gondot okozott a magas pelenkázó, de pipiskedve sikerült boldogulnom. Remélem sikerül tartanunk az ütemtervet és augusztus 20-án már újra otthon leszünk.