2013. július 26., péntek

Baumwipfelweg, Althodis - Sétaút a fák tetején

Rövid erdei sétánk során az elhelyezett - német és magyar nyelvű - tájékoztató tábláknak köszönhetően megismerkedhettünk a honos növényekkel és állatokkal, zenélhettünk a fákon és kipróbálhattuk a fatelefont.
concerto



madárles

Különleges "túránk" egy kis büfétől indult a fák csúcsán (20 m magasan) 500 m hosszú volt, 11 toronyból állt.A kilátás gyönyörű volt, de sajnos madarakat, egyéb állatokat nem láttunk.

Miután kipihentük a kirándulás "fáradalmait" kihasználtuk az erdő adta hatalmas játszóteret. Luca kidőlt fákon egyensúlyozott, majd Öcsivel együtt a száraz gallyakból repülőt építettek.Akadt az erdőben falevél-csavar, fa-fűrész ... 


Mi pedig semmi mást nem csináltunk csak moziztunk; elvarázsolt minket a gyerekek fantáziavilága és találékony együttműködése.


Itthon is van egy igazán gyönyörű lombkoronasétány Makkón.


2013. július 25., csütörtök

Familypark Neusidlersee

A vasárnapi mörbischi pancsolást követően ismét átruccantunk osztrák szomszédainkhoz. Kis családunkhoz Petra is csatlakozott, úticélunk a Familypark volt.A hétfői nap ellenére a parkoló már autókkal volt tele, így a bejárathoz ballagva lélekben már készültünk a tömegre. A várkapun belépve a fejünk felett - egy kötélen bicikliző bohóc segítségével - Csizmás Kandúr fogadott minket a hintájában ülve. Amíg megvettem a jegyeket a gyerekek ettek-ittak és felfedezték a cumifát.(Lulut próbáltuk rávenni, hogy ő is búcsúzzon el a cumitól és akassza őket a fára; nem jártunk sikerrel.)
Elsőként Luca ült fel a mini óriáskerékre, amit a földön biciklizve hajtottam, majd a lombok között "suhanó" lábhajtásos sárkányokra szálltunk fel. 

Ezt követően a nagyok - Apuci és Petra - a madárijesztő segítségével tört az égbe és élvezhették a "szabadesést". 

Aztán vonatoztunk, malacokon lovagoltunk,


traktoroztunk,

kalandoztunk a meseerdőben,

szamarat etettünk, a törpék pancsoltak a vízi-játszótéren,

Petra tesztelte az óriáscsúszdát, ebédeltünk, krokodilokkal vízbe csúsztunk, a nagyok felültek a Pegazusra (hullámvasút), a kicsik játszótereztek, magasba szálltunk és messzire láttunk a római szekerekkel, körhintáztunk,

fagyiztunk és késő délutánra bizony nagyon elfáradtunk.

Valóban sokan voltak és néhány helyen bizony várnunk kellett, amíg sorra kerültünk, de vagy nem volt igazán nagy a tömeg, vagy a sok játék és a nagy alapterület volt épp elég. A belépő ugyan elég borsos (20euro), de megéri az árát, kicsinek és nagynak egyaránt kellő kikapcsolódást nyújt a park. Mi biztosan visszatérünk még.
És ami még lényeges, szerencsére sok fa van a parkban, így szükség esetén árnyékba tudtunk húzódni.