2016. december 16., péntek

Halloween party

Abban is van valami jó, hogy amerikanizálódunk. Egy okkal több van ünneplésre, közös baráti összejövetelre.
Áthívtuk egy rendhagyó halloween buliba Szonjáékat és, hogy ne csak apropó maradjon a Halloween készültem néhány szellemes játékkal - csipeszeltünk a pókoknak lábat, betekertük egymást múmiának, kincset kerestünk a sötétben és szellemeket vadásztunk.


Tökölődés

Az iskola angol tanárai Halloween bulit szerveztek a leendő elsősöknek. A mostanu 2. és 3. osztályosok angol dalokat adtak elő, majd össznépi tökfaragás és dínom-dánom volt.Mi Halloween jelmezbe bujtatott sütőtökös muffinokkal készültünk.



Tarzan Park Gábor "bácsival"

Augusztus közepe óta velünk lakik . ideiglenesen - a bátyám. A gyerekek rugalmasan alkalmazkodtak a helyzethez - Luca átadta neki a szobáját és visszaköltözött Öcsihez. Szeretik, ha korán hazajön, mert akkor általában kapható egy kis focizásra vagy játékra. Október végén a Tarzan Parkba is eljött velünk és bizony nem volt rest kipróbálni néhány gyermekjátékot.




Dióval töltött alma

Lucáék a suliban azt kapták szorgalmi feladatnak, hogy készítsék el az olvasókönyvben szereplő recept alapján a Dióval töltött almát. Mondanom sem kell, hogy ehhez a szorgalmihoz rögtön neki kellett állnunk. 😁


Irány a Tropicarium

A Mackó csoport idén a Tropicariumba kirándult. A pedagógusokat több szülő is segítette kísérőként, így a gyerkeknek lehetőségük volt kis csoportokan felfedezni az élőlényeket. A tenegrimalacok, cápák és a rájasimogatás most is hatalmas siker volt.

 


Bobó megtanult cipőt kötni

Bobo megtanult Lucától cipőt kötni! 😀
Csak azt sajnálom, hogy elsőre nem vettem fel, mert nem hallatszik a tanár folyamatos lelkesítése, pozitív visszacsatolása és a végén a tanítvány iránti büszkesége. ❤️

Kirándulás a Kőhegyre - október

Idén is elhatároztuk, hogy most ősszel aztán rendszeresen kirándulni fogunk.A Kőhegyre fel is jutottunk. :)

 

Szellemesdi

A gyerekek önálló alkotásai



Családi nap az oviban

Az idei családi nap körüli felhajtás igen nagyra sikeredett mivel idén ünnepli 25 éves fennállását az intézmény. Belépéskor a szokásos - büfében beváltható - napocskapénzek mellett, napocskás bélyeggel ellátott levelezőlapot és napocskás kitűzőt is vehettünk.
Az államásokon a már megszokott játékok - kincskeresés (nálunk ez az abszolut kedvenc), diótörés, pónicikli - mellett újabb feladatok - fa torta összerakása, gyertyafújás - is helyet kaptak.

 
A mozgalmas délelőttöt a nagycsoportosok előadása, majd közös szülinapozás zárta. (Boldizsár ugyan apával felment a színpradra, de énekelni nem volt hajlandó. Pedig a fellépés előtt és azóta is többször örömmel énekelte Tompetiék Számolj velünk! dalát.)
 
 
 

Bobo ovis alkotásai

Önábrázolás


Kisze baba
Pókica

Hajógyárin jártunk - szeptember

Itt mindig jól érezzük magunkat. Legutább Ilkáékkal jártunk ott.


Házimunka gyerekekkel

Ahogy nőnek a gyerekek egyre többet igyekszem bevonni őket a különböző házimunkákba. A "kötelező" feadatok köre fokozatosan bővül. Míg korábban csak a rendrakás volt a dolguk, most már reggelente ők ágyaznak be maguk után és étkezés után a mosatlant is bepakolják a mosogatógépbe. Szívesen segítenek a főzésben, sütésben és újabban a vasalásban is.


A hálószobák kitakarításáért (portölés, porszívózás), az őszi kerti munkákért egyenlőre még külön zsebpénz jár.

Bobó 6 éves

Hihetetlen, hogy milyen nagy fiú már Bobo. A nyáron hatalmasat nőtt, ő a legmagasabb csoportban. Szerintem érzelmileg és szociálisan is érett már az iskolára, de hála a törvényi szabályozásnak kapott még egy év haladékot. :)
A szülinapi buli témáját "A kis kedvencek élete" című kedves mesefilm adta. A csokitortát is ennek megfelelően kellett díszítenem.
Kézműves és ügyességi játékok is voltak:

 
Remek kis buli volt.