2011. január 19., szerda

Kifeküdtem

Pakolás a fejemen és a hasamon is.

Születésnap - január 17.

A vasárnapi köszöntésről majd Gábor ír hamarosan, de addig is néhány kép a másnapi ismétlésről ;)
Hmmm, tegnap óta összement ez a torta! Még mindig csak kettő éves vagyok?

Nahát, ez tényleg finom! Miért is nem ettem belőle már tegnap is?

Ide nézzetek! Ez aztán csokis a javából.

2011. január 16., vasárnap

Luca 2 éves - ismét eltelt egy év

itt a számvetés ideje, és már az elején kijelenthetem hogy egy nem mindennapi éven vagyunk túl. Nem volt könnyű, de megbírkóztunk minden problémával, és kárpótolt a kicsicsaj csivitelése, szaladgálása, fejlődése.
Luca a szememben még mindig látványosan fejlődik, minden napra tartogat valami meglepetést vagy huncutságot. Nem sokkal az első szülinapja után derült ki hogy Bobó úton van, ez mindannyiunknak új helyzetet teremtett. Nem vagyok benne biztos hogy Luluka eleinte tudta mi történik körülötte, csak annyit vehetett észre hogy anyuci fáradtabb, változik a tejci íze, és napról napra nagyobb lesz a pocakja. De ne rohanjunk előre, mert a szülinap utáni első nagy változás az új szobába való költözés volt. Sokat vívódtam, mert nagyon hozzászoktam hogy ott alszik velünk a kis rácsoságyban, és magáénak érezte az egész szobát. Aggodalmam alaptalan volt, mert nagyon boldog volt az új helyen, büszkén mutogatta a kiságyat, a pelenkázót és a szekrényre felpakolt könyveit. Nyugodtabban is aludt, eleinte voltak még éjjeli felsírások de ennek hamar vége lett, és hozzászokott a 1/2 10-től 9-ig való alváshoz.

Gyerekszoba

Áprilisban utasította el először a tejcit, innentől Andi nem is erőltette a szopizást, Lucának elmondtuk hogy ugyan úgy szeretjük, de a cicik már készülődnek a tesókának. Innentől én kezdtem el altatni esténként ami nagyon jó döntés volt mert Május utolsó napján beütött a ménkű egy vakbélgyulladás személyében. Igen, Andinál, 6 hónaposan. Kórház, műtét, és én kettesben Luluval. Szerencsére Mamit tudtam mozgósítani, ideköltözött 3 hétre.

De jó, anyuci végre hazajött a kórházból

Borult minden, elúszott az 1 hét Francia riviéra, sajnos nekem menni kellett, a többiek itthon maradtak. Szép lassan kimásztunk a slamasztikából, Andi felépült és folytatódtak a hétköznapok gömbölyödő pocakkal, gyarapodó szókinccsel és rengeteg huncutsággal, nyaralással, Horánnyal.

Önfeledt pancsolás Horányban

Eljött a szeptember, annak is az első napja amikor délután már úgy jöttem haza hogy valami lesz. Készülődés de közben bizonytalanság. Utolsó közös fotózkodás, fürdetés, altatás, majd Kempi riasztása. Anyuci ismét távol, kórházban, Luluval pedig csak vártunk és vártunk. Elmentünk a piros boltba virágot venni, takarítottunk és vártuk haza Bobócit és anyucit. Kicsit féltünk hogy fogadja az új családtagot, de félelmünk alaptalan volt, mindmáig úgy éljük meg hogy a féltékenység elmaradt. Már a kezdetektől bevontuk Bobó gondozásába, popsit törölt, talpacskát mosott és hagytuk a megfelelő korlátokon belül hogy szeretgethesse.

Simi


Nézd apuci, 2 cumi is belefér a számba

A névnappal kezdetét vette az ünnepléssorozat amit végül a szülinap zárt le Luca számára. Próbáltuk tudatosítani miért is jelentős január 17 számára, kérdés mekkora sikerrel. Mivel hétfőre esett így célszerűnek látszott vasárnap ünnepelni ami egy koratavaszi időjárással ajándékozott meg minket. Felkerekedtem a kiscsajjal hogy anyuci tudjon főzni, elmentünk Daubnerbe tortáért, hazafelé megálltunk apuci munkahelyénél és sétáltunk a Dunaparton. Volt beteg kárkárvarjú, végre látott vakondtúrást, és megsimiztük a cirmoscicát és belekergettük a vízbe a kacsákat. Itthon várt az ünnepi ebéd, majd alvás után jöhetett a köszöntés és a torta amiből egy falatot sem evett, de a gyertyákat örömmel fújogatta, és még a tűzijáték is tetszett neki.
Megajándékoztuk Kipkoppal, Boribonnal, kapott kirakható kisvakondot és állatfigurás dominót, Nagyitól állatkás formaillesztőket, Mamitól pedig babaruhát, babatakarót és állatkertes legót.
Kistesóról egyelőre nem tudunk, de nagy tervekkel megyünk neki ennek az évnek is...


Névnapi ajándék


Karácsony



2éves lettem

Sikerül a második is?

Boribon, a kedvenc

Társasági élet két gyerekkel

Anya nem ismer lehetetlent, hiszen ő is társasági ember. Detti és Dani továbbra is heti rendszerességű vendégünk és januárban már kétszer ellátogattunk Ritáékhoz is. Megnéztük végre élőben Gréta babát, aki olyan csendes és nyugodt, hogy szinte észre se lehet venni, hogy ott van. Gábor és Luca remekül eljátszottak (főleg egymás mellett illetve velünk felnőttekkel), és Gergő ebédre krumplipürét készített Nekünk. (Ez Lucára akkora hatással volt, hogy azóta is ezt hallgatjuk tőle. No, meg azt, hogy Kempi elvitte a krumplipürét. Ne izguljatok azért eszünk ám mást is! :D ) A Nagyiékat is meglátogattuk és még Ilkáékhoz is eljutottunk. (Végre megcsodáltuk az új lakásukat, ahova 1 éve költöztek.) Persze mindenhová autóval mentünk, Gabesz, Kempi ill. Ilka fuvaroztak minket. (Itt és most ígérem tavasszal komolyan elkezdem gyakorolni a vezetést, hogy egyyedül két gyerekkel is neki merjek indulni.)No és hála az enyhébb időnek többször kimentünk a közeli játszóra is, sőt szombaton ismét átruccantunk Szentendrére kürtös kalácsot enni és sétálni. Bobo végig rajtam aludt, Luca meg lelkesen fedezte fel a keskeny kis utcákat a magas lépcsősorokat és türelmetlenül várta, hogy ismét felcsendüljenek a bim-bam harangok. Társaságunk is akadt, Vikiék Szentendrén csatlakoztak Hozzánk és utána egészen estig nálunk maradtak.

4 hónaposan az élet

... még mindig nem csak habostorta. A hasfájás múlóban ugyan, de még mindig küzdünk a koszmóval (A bőrgyógyász fürdés előtti pakolást írt fel neki, így esténként újabban sapkában pompázik itthon a nagyfiú.) és Öcsi elkezdett fogzani is. A keze szinte állandóan a szájában van és nyálzik is rendesen.
Éjszaka is többször - 2-3 alkalommal - kel szopizni, ennek megfelelően én olykor ismét fáradt és kialvatlan vagyok. Napközben már csak kétszer alszik, ált. délelőtt és délután is kb. 2-2 órát.
A négy hós státuszt is felvették, Bobot 2011.01.12-én 6890 gramm súlyúnak és 68cm hosszúnak mérték. (Luca ennyi idősen 6850 gramm és 65 cm volt.) Szép hosszú, deltás, csiklandós kis fickó, akinek a mosolya ellenálhatatlan.