2012. december 18., kedd

Kép a falon

Ki ismeri fel a híres alkotást?

Karácsonyi ajándék az oviba

A dobozok Luca díszítésével csokis-kávés-diós habcsókot rejtenek.

2012. december 17., hétfő

Karácsonyi ajándék a bölcsibe

Az ajándékot Bobó már több alkalommal tesztelte, azóta reklamál, hogy ilyen ajándék igazából a bölcsiseknek járna.


A végleges változatot már Bobó karácsonyfadísz cicája díszíti

2012. december 16., vasárnap

Másnaposan?


Advent Bécsben

A péntek esti-éjszakai pakolást követően szombat délelőtt indultunk el. A hosszú útra előre bekészítettük a Mazsola és Tádé hangoskönyvet, amit külön erre az alkalomra szereztem be. (Megérte!) Az autókázást olyannyira jól viselték a manók, hogy felmerült bennünk a gondolat, meg se állunk Bécsig. Mosonmagyaróvárnál végül mégis megejtettünk egy hosszabb pihenőt, a benzinkúthoz települt Marchéban finom ebédet fogyaszthattunk, miközben a gyerekek remekül szórakozhattak, mozoghattak a "játszóházban". Délután végül elfoglaltuk a szállásunkat,egy belvárosi apartmant (előszoba, 2 hálószoba, konyha, fürdő, wc) béreltünk két napra.Miután elhelyezkedtünk, jó melegen beöltöztünk, nyakunkba vettük a két gyereket (Bobo Manducaban, Lulu Apa nyakában) és elmentünk a Práterbe. Hihetetlen látvány volt messziről a hatalmas, kivilágított Riesenrad (óriáskerék), amire mi is felültünk.

Hangulatos látvány volt a karácsonyi fényekben pompázó Bécs és az alattunk elterülő adventi vásár, ahol később helyi virslivel töltött hot-dog-ot vacsoráztunk. A hideg és a fáradtság ellenére a kicsilányt teljesen feldobta az élő koncert, önfeledten, jókedvűen táncolt.
Vasárnap a Schönbrunnt, azon belül is elsősorban az Állatkertet vettük célba. Mire a metrótól eljutottunk a bejáratig teljesen átfagytunk, erős, hideg szél fújt, így rögtön melegedni szerettünk volna valahol. Erre remek alkalmat adott az Esőerdő-ház, ahol láthattunk halakat, teknősöket, denevéreket, vidrákat és madarakat.
ők szó szerint fütyültek ránk
Következő úticélunk az elefántház volt. Útközben láttunk szarvasokat, zebrákat, flamingókat, fókákat, pingvineket, ettünk héjas, sült krumplit (úgy sütik, mint itthon az utcai árusok a gesztenyét), majd megnéztük a két felnőtt elefántot és az egy kis borjút. Kilépve a szabadba megkergettünk egy kószáló pávát, majd sokáig elidőztünk a gibbonoknál, ahonnan korgó gyomrunk késztet csak továbbmenni minket. A Császár Pavilonban finomat ebédeltünk, melegedtünk, pihentünk, majd megnéztük
így
a helyi sztárokat
ő bezzeg ránk se bagózott
szerencsére ő ébren volt
és hazaindultunk.
így
A kései sziesztát követően elsétáltunk a Stephans Kirche-hez, majd onnan a Rathausplatzra, ahol a gyerekek Kinderpunsch-ot, mi Puncsh-ot illetve forralt bort ittunk és héjában sült sajttal sonkával töltött krumplit ettünk az adventi forgatagban. Este nem nagyon kellett senkit altatni.
Hétfőn egy helyi pékségben (Anker) hosszan, kedvünkre reggeliztünk, majd bepakoltunk az autóba, tettünk egy búcsú sétát a városban és - a náthás gyerekekre való tekintettel a fürdőzést és Sopront kihagyva - hazajöttünk. (A hazaút Bobónak köszönhetően nem volt leányálom, de valahogy túléltük.)