2015. október 4., vasárnap

Bobó úszni tanul

Bobó és Iza (Öcsi kis szerelme) szeptembertől heti egy alkalommal úszni tanulnak a V8-ban Anikó néninél. Az első alkalommal én is elkísértem.

(Azóta, ami nekünk hatalmas segítség, Iza anyukája hordja őket az usziba.) Nagyon élvezte az edzést, gond nélkül bement a vízba és figyelmesen végezte a gyakorlatokat. Miután kijött a medencéből első kérdése az volt, hogy "Ugye holnap is jövünk?".

Barátnők


Körte szüret

Ősszel bizony érdemes kilátogatni a telekre, mert mindig akad valami finomság. Ezúttal körtét szedtünk. szőlőt szüreteltünk, mogyit gyűjtöttünk és megettük a maardék pár szem szedret is.

Bobo 5 éves - Minion party

A mi kis óriásunk 5 éves lett. Imádja a vizet, szeret labdázni, órákat legózik akár egyedül is, ügyesen rajzol és szépen énekel, de csak titokban. Vidám, kiegyensúlyozott gyerek, aki imádja a testvérét és szívesen utánozza is őt. A szülinapjára, pontosabban a bulijára már nagyon készült; előre örült a sok ajándéknak.A családi köszöntés eléggé kutyafuttában történt, mert másodika hétköznapra esett és pont aznap volt Lulu első szülőije is, így jó későn értem haza. Persze a mézeskalács tortát (Bobó azt rendelt) már előre elkészítettem és az ajándékokat is becsomagoltuk.



Luca saját készítésű szinezővel és mérőszalaggal lepte meg, mi walkie-talkie-val, kincses dobozzal és hozzá lakattal készültünk. Nagy sikere volt mindennek.
A bulit szombatra szerveztük, a mieinkkel együtt összesen 13 gyerekre számítottunk.Idén a kajára kevesebb hangsúlyt helyeztem, saját készítésű Minion marcipános epres csokitortával és bolti pogácsával, mini pizzával készültem.
 
A játékokra fókuszáltam és mondhatom igazán megérte. Volt hátratett kézzel gumikukac evés, óriás szívószállal befőttesüvegből szörpivás, Minion labirintus és puzzle, célbadobás (Minion konzervdobozokra), vizibombázás és kincskeresés. Minden játékforduló után Minion bankókat osztogattam, ezzel is motiváltam a gyerekeket a játékra.
 
 
 
(A kincskeresés során minden gyereknek a saját jelével megfestett kavicsot kellett megtalálnia, amiket egy-egy kinőtt gyerekzokniban rejtettünk el.) Búcsúzóul még az összes kis lurkó kapott egy Minion pez cukrot, mondanom se kell, hogy a legnagyobb sikere ennek volt. :)
 

Irány az iskola - első nap


 
 

Luca iskolába megy

A kicsilány természetesen vegyes érzelmekkel teli várta az iskolát. Egyik pillanatban félt és visszavágyott a már ismert, biztonságot nyújtó óvodába és szeretett ovónéniei és ovistársai közé, másik pillantaban pedig izgatottan várta az új iskolát, a tanító néniket és örült annak, hogy új barátokat szerezhet és megtanulhat írni, olvasni, számolni. A nyár során többször beszélgettünk az iskoláról, újraolvastuk az iskolás meséket (Finy Petra:Iskolások kézikönyve, Janikovszky Éva: Már iskolás vagyok), megvettük az iskolatáskát, tornazsákot, beszereztük a szükséges írószereket és egyéb eszközöket, ezzel is próbáltunk együtt hangolódni. A nyár végén aztán levél érkezett Ildikó nénitől, melyben arra kérte Lucát, hogy rajzolja le egyik nyári emlékét és küldje is el neki, hogy a többiek képeivel együtt kitehesse majd az övét is az osztályterembe. Lulu nagyon örült a levélnek és lelkesen elkészítette a képet, amit másnap postára is adtunk.
Augusztus utolsó vasárnapjára a tanár nénik (családos) ismerekedést szerveztek Szentendrére a Postás Strandra. Luca nagyon örült rég nem látott kis barátainak, felszabadultan futott velük játszani.
 
Az egymásra hangolódást követően Ildikó néni és Cili néni összehívta a gyerekeket és közösen gitár kíséret mellett énekeltek, meghallgattak egy mesét, majd papírhajót úsztattak a Dunán. Ezt követően még volt lehetőség magukban pacsálni, sarazni.
 
Másnap délután szépen felöltözve együtt mentünk az iskolai évnyitóra.
 
Lulu kicsit megszeppenve lépett be az ideiglenes osztálytermükbe, de miután letelepedett Kende mellé a padba, majd Szonja is megérkezett, teljesen feloldódott. Az ünnepség alatt be sem állt a szája.
 

Lutzmannsburg, Family Park

Szerencsére Gabesznak a nyáron már nem kellett utaznia, így augusztus végén még egy extra hetet (5 napot) tölthettünk együtt. Az elmúlt évek tapasztalata szerint ilyenkor már gyakran esett, hűvösebb volt, ezért olyan helyet választottunk, ahol az időjárástól függetlenül lehetett fürdeni és egyéb programokat is kínált. Lutzmannsburg (Locsmánd) szállodái pont megfeleltek az elvárásainknak. Az egyik hotelben, amit közvetlen fűtött alagút kötött össze a fürdővel, lefoglaltunk egy családi szobát all inclusive elátással, amivel a négyszeri étkezésen felül és egész napos ital ellátáson túl, még ingyenes fürdőbelépő, bicikli és görkori bérlés, napközben bowling is járt, sőt a gyerekeknek minden nap 4 órától animátorok biztosítottak programot a játszóházban.
(Részemről a játszóház elhelyezéséért plusz pont jár a szállodának, ugyanis az étteremnek két szárnya volt, ebből az egyikben a gyerekes családoknak voltak az asztalaik és a játszóház ebből a helységből nyílt. Ha gyerekek befejelzték a vacsorát rögtön elmehettek játszani, mi meg kettesben tülthettünk egy kis időt.)
 
Az utolsó nap időben kijelentkeztünk a szállodából és átmentünk a "szomszédos" Family Park-ba. A parkban nagyon sokan voltak, a játékokhoz sorba kellett állni, de ezzel együtt is nagyon élveztük. Abszolut családi favorit a krokodilos "csúszda", az óriás csúszda, a polip és a sárkány barlang. Bobó top listáját ellenben a hullámvasút vezeti. (Mi lányok gyomorilag csak 1 kört bírtunk, Gabesz további 2-3 körig még kitartott Öcsivel.)