2015. június 29., hétfő

Boltot nyitottak

Luca kitalálta, higy nyissanak cukorkaboltot Bobóval. Először megrendelték az árut, csokitojásnyalókát készítettek, frissen sült muffint vettek, majd szereztek egy perselyt (konzervdoboz) és berendezték a boltot.
Készül a tábla
Kezdetben mindketten türelmesen várták a vásárlókat, majd Kamilla is csatlakozott az eladókhoz. Mivel azonban vevő magától nem akadt Boldizsár hangosan kínálni kezdte a portékáit; mindhiába. Végül Lulu magára maradt, de nem sokáig tétlenkedett. Otthagyta a boltot tárva nyitva és az áruval a kezében elindult az utca végére, hogy vevőt szerezzen. Megszólított egy idős bácsit, majd egy idős nénit is, de nem járt szerencsével. Utóbbinak már ingyen kínálta a termékeit, mégis visszautasították.

Boldog tulajdonos
Szerencsére befutottak a szomszéd fiúk. Ők lelkesen ettek mindenből, ráadásul a kicsi még bement a perselyéért is, hogy a zsebpénzéből fizethessen a sütiért.
Üres a persely - "A gyerekektől nem lehet pénzt kérni."
Tanulság eső után, vacsora előtt, zsákutca végén ne nyiss boltot. ;)

2015. június 28., vasárnap

Nefelejcs utcabuli

A mi utcánk alig 20 házas kis zsákutca legtöbbször gyerekzsivajtól hangos. Ahogy beköszönt a jó idő a gyerekek csapatostul kirajzanak a kertekbe és az utcára, ezen apropóból mi szülők is gyakran összejövünk egy kis baráti beszélgetésre. Mindenki ismer mindenkit, segítjük, támogatjuk egymást.
Egy korábbi ötletünket most szombaton végre megvalósítottuk. Utcabulit rendeztünk, amire minden itt lakó fiatal és idős is hivatalos volt és szinte mindenki el is jött. A bográcsgulyás mellé akadt elég innivaló kicsinek és nagynak és persze házi süteményekben sem volt hiány.
A gyerekek rajzoltak, autót mostak, buborékot fújtak, hintáztak, ugráltak, táncoltak, ettek-ittak és még lufis meglepetéssel is készültek egymásnak.
Az idősebbek már több évtizede ismerik egymást, érkezéskor egy asztalhoz ültek. A beszélgetés ennek ellenére, vagy éppen pont ezért, egy kicsit döcögősen indult. Többségük velün vacsorázott és sötétedéskor mosolyogva távozott.
Mi igyekeztünk befejezni a hétköznap félbehagyott mondatokat, jobban megismerkedtünk az "új" lakókkal és ügyeltünk arra, ogy senki se szomjazzon.
 
18+

Végre kétkeréken

Ők is szomszédok

Lányok

A legfiatalabb

Két mókamester

Egy igazi nagy testvér

Gyereknap Shrek módra

Az idei gyereknap rendhagyó módon az óvoda teljes épületében zajlott. (Valószínűleg ennek oka az udvarral kapcsolatos nehézségek voltak.) A pedagógusok most is színes programokkal és néhány extrával (ugrálóvár, pónicikli, csillámtetoválás) készültek.
Mi, mint az ilyen alkalmakkor általában, két részre bomlottunk, Bobó Gabesszal, Luca velem fedezte fel a játékokat. A mi nagy kedvenceink a klasszikus Kincsvadászat,a Kukacevés (fellógatott gumicukor) és a csillámtetkó voltak. A fiúk gyurmából készítettek még mézit, sárkányt és pom-pom figurát, Lulu meg leragadt a Mézi Kiszabadítós-nál (szülők gyerekeket, gyerekek szülőket és óvónéniket kötöztek be és szabadítottak ki).
A programok között volt még mocsárjárás, barlang bújócska, akadálypálya, kvíz, mese szoba, barkácsolás. Készíthettünk Ogre füleket, Pinokkió orrot, Jó Tündér szemüveget, Jó Tündér varázspálcát, Fiona diadémot és Shrek mocsarat (labirintus) is.
A nap végén kihirdették az egyéni és csoportos torta díjakat, zárásként pedig Kati néni vezényletével kicsik és nagyok előadták az előadásból jól ismert "Babatánc"-ot.