2011. június 3., péntek

Családi délelőtt a Rómain

Hű, imbolyog velem a világ.

Hahó, én is itt vagyok!

Gyí paci paripa ...

Hinta, palinta ...

Fussunk, szaladjunk ...

2011. június 2., csütörtök

Állatkerti kiruccanás

Véletlen találkozás a játszótéri barátokkal.

Állatsimogató - Gabesz, mint igás ló

Hajrá, Apuci, hozd a kocsit!

2011. június 1., szerda

Házi barackfagyi

Nyamm, de finom!

Boldizsár holnap lesz 9 hónapos

Szépen cseperedik, egyre többet és ügyesebben mozog; a hivatásos katonák bizony megirigyelhetnék a mi kis torpedónk kúszási technikáját, aminek segítségével szélsebesen változtat helyet. A múlt héten térdelőállásból már több alkalommal felhúzta magát állásba. Most ott tartunk, hogy amint lehet rögtön feláll és ma néhány lépést is tett oldalazva. A bökkenő csak az, hogy állásból vissza is kell jutni valahogy a földre és ez még általában eséssel jár. Na jó, néha sikerül lemásznia vagy a fenekére csüccsennie. vagy csak áll és visít, hogy Anya gyere, mert nem tudom mit csináljak. A négykézlábazás és az ülés még várat magára, egy-két tempó után a fiatalúr újra hason van és úgy közlekedik. A kezeit is remekül használja, mostanában vigyorgó képpel a magastartást gyakorolja ill. múlt héten spontán volt pápázás Lucának és Katinak-Virág babának. Azóta semmi : (

Bobo is szereti az ízeket, élvezettel eszi a helyben termett ropogós cseresznyét és kóstolja az újabb finomságokat. (Ma pl egy kis kajszibarackkal leptem meg.) Igazán mennyiséget még csak a pépesített ételekből fogyaszt, azonban ha tehetem adok neki pl zöldségdarabot is, hogy használja a két kis fogacskáját (a felső fogaitól már nagyon duzzadt az ínye, de még nem bújtak ki) és ismerkedjen a textúrákkal.
Napközben korai kelő lévén általában még kétszer alszik (többnyire babakocsiban), összesen kb. 3 órát. Előfordult már, hogy csak egyszer - Lucával egyidőben - aludt, de ehhez az kellett, hogy reggel még visszaaludjon egy kicsit ill. kapjon egy frissítő fürdőt a medencében. Este fél9 fele alszik el és 6-7 körül ébred, az utóbbi két éjszakát ismét átaludta.
Jókedvű kis krapek, az ismerősökre mosolyog, az "idegenektől" meg olykor sírva fakad. Lucával nagyon jól megvannak, többnyire keresik egymás társaságát és könnyen ráhangolódnak a másik érzelmi állapotára (Együtt sírunk, együtt nevetünk.).

2011. május 29., vasárnap

Gyereknap


Délelőtt Szentendrén sétáltunk, délután a Faluházba látogattunk a helyi programra. A bábelőadást lekéstük, de még láthattuk a helyi kislányok balettelőadását és kipróbálhattuk a kertben a népi játékokat.