2009. április 25., szombat

Csodás egy nap

A héten felfedeztem helyben egy szépségszalont, szombatra, azaz mára, kértem is egy időpontot hajvágásra. Reggel korán keltem, hogy regelizhessen nyugodtan Luca és én is időben odaérjek a fodrászhoz. Felpattantam a bicajra és nekiindultam, micsoda szabadság, egyedül vagyok, csak magammal kell törődnöm. Az én kis csöppségem apja biztos kezei között van. Kikapcsolhatok. :D (Csak részben sikerült, a gondolataim szinte végig náluk jártak, a fodrásznak is róluk meséltem.) Gyorsan végeztek a kopasztásommal, ezért utána még volt időm beugrani a szomszéd boltba egy kis bio kecskesajtért, majd tekerhettem egyet a környéken. Megszépülve, feltöltődve energiával arra értem haza, hogy Gábor a konyhában, félig kész az ebéd és Luca baba alszik. Máskor is elmegyek, megéri! :D
Ebéd után Csipetke alalposan bevágta a szunyát, kicsivel több, mint két órát aludt. Kissék kukán és pityeregve ébredt, de hamar mosolyra húzódótt a szája. Szopi után kiruccantunk Szentendrére sétálni, uzsonnázni. Most már a babakocsit be se tettük a kocsiba. Lucát Gábor hordozta a Mei Tai-ban. Eleinte furcsa volt neki, hogy rajta mozgolódik, nyekereg Luca, de aztán megszokta. Pocakmanó jót aludt rajta. Apa és lánya olyan szépek voltak, nem bírtam és nem is bírok betelni a látványukkal.

Felnőttünk?!

Pénteken meglátogatott Minket Andi és féléves kislánya Laura. Legutóbb egy esküvőn találkoztunk majdnem egy éve, akkor már Andi hasa látványosan kerekedett, de az enyém még szinte lapos volt. És tessék most itt volt velünk a két kiscsaj, szülésről, gyermekágyről, szopizásról, hozzátáplálásról beszélgetünk. :) Gyorsan elfutott az idő, legközelebb remélem lencsevégre kapom Lucát az új kis barátnőjével.

Két barátnő, két gyerek, négy kerék

Alig másfél hónap és Ritáék már a szomszédunkban (Csillaghegyen) fognak lakni. Kedden végre sikerült megnéznünk a házat. Nem volt egyszerű menet odajutni. Ritáék átjöttek értünk és bepakoltak minket is az autóba. Még szerencse, hogy kedves barátnémnak van műszaki érzéke és technikai zseni. Ő ugyanis kapásból tudta, hogy bizony a mi autósülésünk beszerelhető a kocsiba a fix aljzat nélkül is. (A fix alj a kocsiban, a kocsi a garázsban, a garázskulcs Gábornál, Gábor a munkahelyén. ) Mi elől a lurkók hátul teljes nyugiban. (Luca most először utazott úgy hátul, hogy nem ültem mellette.) Szerencsésen megérkeztünk és rögtön megnéztük a házat, majd birtokba vettük a teraszt, ahol kicsiny csemetéink kedvükre játszhattak és sütethették pucér popsijukat. Sétáltunk is egyet, Gáborka babakocsiban, Luca a Mei Tai-ban pihent, mi meg vígan ettük a nagy melegben a jól megérdemelt jégkrémet. :) Munka után a fiúk is befutottak, Gábor bicajon, Gergő robogón érkezett. (A hercegek modern fehér lovon.) Gergő Lucát látva el se hitte, hogy Gáborka is nemrég ilyen kicsi volt. A hazafele út sajna nem ment ilyen simán, mivel későn indultunk Luca már hulla fáradt volt, aminek persze hangot is adott.

2009. április 19., vasárnap

Babarandi


Felfedezések III.

Április 17. péntek délután, Luca gurgulázva nevet. A nagyágyon játszottunk, hintáztattam a lábamon, majd a pocakomra ültettem és azt hol befeszítettem, hol elengedtem. Először csak elmosolyodott, utána nevetett, aztán szabályosan gurulázott. Teljesen elvarázsolt, este bemutatót tartottunk Gábornak.



Az új Mei Tai

Pénteken a fülem egész nap a csengőre szegeztem, hogy tuti meghalljam a postást, mert érkezik az ajándékom. Füleltem, de hiába, értesítő, hogy csomag érkezett, átvehető a postán. Szopi után gyorsan összekészülődtünk, hogy a kölcsön a Mei Tai-ban átvegyük a miénket. Beborult, ezért itthon ragadtunk, de szerencsére Gábor időben végzett és vállalta a kézbesítést. :)

A beavatásra másnap került csak sor, Gábor tette a puttonyába Pocakot. Eleinte furcsa volt neki, kicsit sírt is, aztán kényelmesen elhelyezkedett az erszényben és élvezte az apja közelségét. :)
Ma az Omszki-tóhoz kirándultunk, én vittem Mei Tai-ban Lucát, Gábor tolta az üres babakocsit. Egy kicsit rövidebbre vettem a MT bodyját (hajtottam egyet a derékpánton), így kint volt belőle Csipetke buksija és kedvére nézelődhetett, már amikor a túlzott napsütés ellen nem volt rajta kapucni. Sajna a tónál csak annyi ideig maradtunk, amíg Pocak meguzsonnázott, mert elkapott minket az eső.

Hazafele azért sernyő és esőkabát hiányában jó szolgálatot tett az esővédővel felszerelt babakocsi. Sürgősen utánajárok hogyan lehetne hordozós esőkabátot beszerezni vagy átalakítani egy hagyományosat.


Puttonyba Lucával!

Nem is tudom hol kezdjem. Történt, hogy tavaly év végén a kollégáimtól babakelengyeként kaptam egy Nandu hordozókendőt. Akkor sajna nem volt időm elmerülni a kendő kötözésének rejtelmeibe, most meg már elég nehezen megy. Próbálkoztunk a leírás alapján, de valahogy nem volt az igazi, Lucának nem tetszett, ezt hangos sírással gyorsan a tudtunkra is hozta. Persze az is lehet, hogy Ő csak visszatükrözte az én diszkomfort érzésem a hatalmas lepelben. Egy időre ezért félre tettem a kendőt, de nem mondtam le róla. Később keresgettem a neten, hogy milyen egyéb alternatív hordozóeszközök vannak, aztán ráakadtam a Mamami-ra és onnan is felvérteztem magam sok-sok információval. Végül látatlanban arra jutottam, hogy nekünk egy Mei Tai (kötős kenguru) lenne az igazi. Persze mielőtt beruházok ki is kéne próbálni, ki tudja ... A Mamami-ról jelentkeztek is segítők, akik szívesen bevezetnek a kendőzés és a Mei Tai rejtelmeibe.Igyekeztünk összehozni egy találkozót, nem volt könnyű - hol az anyuka, hol a babája beteg - , de végül Nóra személyében érkezett segítség. Kipróbáltam néhány kendős kötést, de még most is idegenkedek tőle, zavar az a sok anyag. A Mei Tai az igen, bár a próba Lucának nem tetszett, délután már mégis a kölcsön Mei Tai-ban sétálhattunk ki az Omszki-tóhoz. Akkor még toltam magammal a babakocsit, de ma már talán itthon is hagyjuk. Luca jól érezte benne magát, édesdeden szundított is egyet rajtam. Igazság szerint nagyon reméltem, hogy Pocak pozitívan fogadja a Mei Tai-t, mert ekkorra én már dönöttem és névnapomra rendeltem is egy olcsóbb és egyszerűbb darabot a TezsVesz-ről, amit vidéken készít egy varrómester. Ha a Mei Tai teljes sikert arat, akkor a szülinapomra készítettek egy igazán egyedi darabot Belin-el.Remélem így lesz, mindenesetre spórolok rá. :)