2011. április 1., péntek

Vacsora

Luca és Dani

Ma Dani és Detti nagy-nagy örömünkre ismét nálunk jártak. Megnéztük Kipper kutyus kalandjait dvd-n, majd, amikor végre elállt az eső a szokásos programelemekkel (diótörés, labdázás, kavicsgyűjtés, földtúrás, virágszedés) terasz és kerti buli volt. A délutáni sziesztát közös uzsonna (Luca, mint mindig, most is megetette Danit.), majd "rendrakás" követte. :D

"Anyuci, huncutkodunk!"

Bobo mostanában

Éjszakánként újra ébred, korán kel, naponta kétszer alszik (délelőtt ált. 1,5-2 órát, délután 1-2 órát - ma épp csak 45 percet), mindent a szájába vesz, barackpürét és almapürét kóstolgat, imád meztelenkedni, négykézláb hintázik és most már néha sikerül előre is lendítenie egyet magán, 8kg körül van, kezdi kinőni a 74-es ruhákat, vannak hasfájos időszakai, keresi Luca társaságát, szeret a járókájában és a földön is játszani, néha madarat lehet vele fogatni, sokat mosolyog, de sírni és nyekeregni is nagyon tud, egyre többet utazik Anyuci hátán és még mindig igazán zabálnivaló kis gyurmababa.

2011. március 31., csütörtök

A telhetetlen méhecske

Ma lányos délelőttöt tartottunk Lucával. Amíg Ági Boldizsárra vigyázott, mi kettesben elmentünk a Faluházba a Habakuk Bábszínház előadását megnézni. Korán érkeztünk, így Dettiékkel együtt sikerült az első sorban helyet találnunk. Lulu először a többiek mellett a kispadon helyezkedett el, majd bekuckózott az ölembe és onnan figyelte ropievés közben a műsort. Nagyon tetszett neki a zene, a sok kisgyerek (teltház volt) és persze a bábok is. Leginkább a dongó és a kosaras (telhetetlen) méhecske ragadta meg a figyelmét. Az interaktív részekbe ő is lelkesen bekapcsolódott, hangosan kiabált (nem azt, amit kellett, de kiabált, mert tudta, hogy azt kell), tapsolt és virágot formázott a kezéből, hogy a méhecske megpuszilgathassa a kezét (begyűjtse a nektárt). A színpadra csak eyszer akart felmenni és mozgolódni, "fukározni" is csak a kb 45 perces játék vége felé kezdett. Átsétált egyedül Grétiékhez és odacsücsült melléjük, majd visszajött Grétivel kézenfogva ... Hazafele jövet Ő és Orsi baba is kijelentették, hogy "Jől éreztük magunkat, máskor is jövünk!". :D

2011. március 28., hétfő

Teraszbuli

Ma délután Lulu kijelentette, hogy "Nem megyünk ki!". Alig 10 perccel később hallom, hogy kinnt csivitel a lány a teraszon. Miután anyai szigorral leteremtettem, hogy egy szál pólóban és papucsban nem megyünk ki, gyorsan felöltöztettem és hagytam játszani Minnie egérrel. Mire én is kimentem már megtört és megpucolt egyedül egy diót és fel is tálalta azt játszópajtásának. A délután hátralévő részét természetesen kinnt töltöttük a napsütésben. Később Boldizsár is felébredt és lelkesen csatlakozott hozzánk.

Az új frizura

Szombat este a szokásos heti hajmosást követő fésülködés során Luca kijelentette, hogy nagyon csikizi a haja, ezért vágjuk le. Miután Apa engedélyt adott a merényletre életemben először levágtam a kicsicsaj haját. Kicsit izgultam az eredmény miatt, de szerencsére mindenkinek tetszik az új frizura.
Lulu amúgy igazi csajszi, vasárnap a játszón le kellett venni róla a sapit, hogy megmutathassa az új haját Dettinek és Daninak, ma délelőtt pedig Grétinek és Katinak tartott bemutatót.

2011. március 27., vasárnap

Mesekönyvek

Ősz óta Boribon mellett a népszerű Anna, Peti, Gergő sorozat két kötetete a nagy kedvence Lucának. Újabban Ő maga is ezekből olvas esténként Bobónak. :D A rövid történeteket már nagyon jól ismeri és a mesecímek mellett szereplő kezdőképek segítségével maga választja ki a tartalomjegyzékből, hogy melyik mesét szeretné éppen hallani. A szókincse is szépen szaporodik és a hétköznapokban a szerepjátékokhoz gyakran merít ötletet a könyvből. Megvizsgál minket, játékboltot nyit, megszereli a járókát, a szekrényeket, stb. Néha egész szófordulatokat, mondatokat is átvesz. Ma például a megfelelő gesztusok használata mellett egy váratlan helyzetben az alábbi hangzott el: "Ooo, van egy ötletem!" Azért remélem lassan lesznek újabb favoritok, mert én a gyakran döcögő, nehézkes stílusát nem igazán kedvelem ennek a sorozatnak. Őszintén szólva számomra is örömöt okoz, amikor végre Kippkopp-ról, Maszat-ról olvashatok, vagy egy kicsit újra böngészhetek.

Luca beszéd - Hiszti

"Anyuci most miért sírtam?"

Fordulás - képriport




Időben el kell kezdeni


A rózsaszín mózesben épp a Luca bolotjában vásárolt halacskákat és matricákat szállítjuk haza.

Az első Apafalatok