2016. február 21., vasárnap

Kirándulás Kempivel - Alcsúti Arborétum

kezdődhet az uzsi

bujócska

bujócska

dzsungelben

kukucs

Ezért jöttünk?

Legalább 2000 hóvirág van!

hazafelé

Gyomorrontásra kirándulás

Csütörötkről péntekre virradóan Luca rosszul lett, miután jó néhányszor kidobta a taccsot, úgy döntöttem nem mehet suliba. Ez persze azt is jelentette, hogy Öcsi is itthon marad, mert egyedül nem tudtam volna megoldani, hogy amíg Luca alszik őt eljuttassam az oviba. Ráadásul a néhány órás alvás engem is rendesen kivett.

Délelőtt jól ébredt Luca, éhes volt és már nem fájlalta a pocakját. Mivel a doktornénink 11-ig rendelt gyorsan beugrottunk hozzá még egy kontrollra (és igazolásért a suliba) a hétvége előtt. Gyönyörűen sütöttt a nap, muszáj volt kihasználnunk, ezért a kocsit hátrahagyva felkerekedtünk. Útközben vettünk magunkhoz egy kis uzsit és felmásztunk a Kálvária dombra, hogy gyönyörködhessünk a kilátásban és felavathassuk az új játszóteret.
 
Annyira élveztük a szép időt és a romok közti futkározást, hogy csak kora délután mentünk haza.
Luca betegségének szerencsére nyoma sem volt és hármasban együtt tölthettünk egy szép kis napot.

Farsang a Mackóknál

Szülő-gyerek párosként mi érkeztünk elsőként Bobóval, aminek a gyerek nagyon örültek, mert engem rögtön bevonhattak a közös játékba. Bobó kardja segítségével limbó táncot jártak, fotózkodtak, birkóztak, vinháncoltak. 9-re aztán befutottak a többiek is és Szilvi néni vezetésével kezdődhetett a közös móka.

 
a kezdő csapat

Bari Bencével
Miután a szülők kétszer is előadták Szutyejev: Az alma című meséjét (melyben én alakítottam a medvét) elkezdődött a több fordulós játék. Boldizsár, a mi kis szuperhősünk, nagyon fel volt dobva, mindenben aktívan részt vett és a tombolán is nyert. (Minden gyerek nyert valami kis apróságot.)
Ping-pong labda fújás

Bingo

Túró rudi evő verseny

Székfoglaló

Széfoglaló, ahogy a Mackók játsszák
Ebédre már nem maradtunk, az ovis kosztot házira cseréltük, ráadásként Barnusékat is vendégül láttuk.

Farsang a suliban

Az iskolai farsangot csütörtök délután rendezték meg. Mivel már nagyon sok gyerek van az egyes évfolyamokon, így most ezen a napon csak az elsősök és a harmadikosok bulija volt. A tornateremben a három első és három harmadik osztály szülőstül így is alig fért el.

 
A program a harmadikosok osztálytáncaival indult, szakácsok, hippik és minionok szórakoztattak minket. Ezt követte az elsősök tömeges álarcos felvonulása, ami teljesen élvezhetetlen volt. :(
Néhány játékot (sperűs tánc, újságpapír tánc) is felvonultattak, Luca Szoszoval táncolt az egyre kisebbre hajtogatott újságpapíron, a végén már ő tartotta Szoncsit, de még így is akadtak náluk ügyesebbek.


Volt tárgynyereményért és toráért is két menetben órákig tartó tombola húzás. Néhánían nyertek, mi nem. Lulu elég csalódott volt.
Zárásként még vidáman, szabadon táncoltak a kicsik, amit egy túl lelkes pedagógusnak sikerült teljesen tönkretennie. Úgy gondolta, hogy este 6-kor ő még komoly koreográfiát tanít be. Kár, hogy nem sikerült felmérnie a helyzetet, így kedvét szegte a táncosoknak.

Összességében Luca jól elfáradt, én meg értetlénül állok az eőtt, hogy miért nem lehet osztály vagy évfolyam szinten rendezni napközi időben a farsangot, miért jó, ha mi szülők is részt veszünk egy ilyen tömegrendezvényen.