2012. december 1., szombat

Apuci újra itthon

A tegnap esti fogadtatást nehéz szavakba önteni, mindenki nagyon-nagyon elérzékenyült. Mindkét gyermek futott Gabesz ölelő karjaiba, Lulu simogatta és puszilgatta, Bobó bújt és forgolódott, hogy a kis teste minél több érintést tudjon begyűjteni. Apa és anya meghatódva szóhoz sem jutott.
Ma már az ajándékok is előkerültek a bőröndből, Luca egy elefántot kért és kapott (a régi elveszett helyett, aminek Szívecske lett a neve.

Boldizsárt egy kis kukásautó várta, amit rögtön ki is próbált. Apával papírgalacsinokat gyártottak, amiket betettek a kukába, majd beemeltek a tartályba.(A kukásautó nagy kedvence öcsinek, péntek reggel 7 fele jönnek, ahogy meghallja a tolatójelzésüket szól, hogy ki akar nézni az ablakon. Gabesznak épp előző este mesélte, hogy reggel itt jártak és a mi ablakunkból nézte őket.)

A délelőtt során természetesen az új ajándékoké volt a főszerep, amik teljesen kimerültek, így most a törpékkel együtt alszanak.

Motorosok



2012. november 30., péntek

2012. november 29., csütörtök

Adventra készülődünk

Úgy döntöttem, hogy az eddig jól bevált meglepetéssel teli zsákocskát idén valami mással váltom fel. Teszem ezt egyrészt azért, hogy a gyerekek ne egyenek annyi még oly egészséges édességet sem, másrészt azért, mert a változatosság gyönyörködtet. (Gyanítom a törpéket nem zavarta volna, ha zsákoknál maradok, én vágytam valami újra.) 
adventi naptár
Eleinte abban gondolkodtam, hogy textilfilc anyagból varrok egy fát és hozzá díszeket, majd papírkúp alapban gondolkodtam, aztán egyre csak repült az idő és én még mindig nem álltam neki a varrásnak. Tegnap, amíg Ági vigyázott az alvó betegecske Öcsire felpattantam a bicajomra és elgurultam a "városközpontba". Miután koszorúalapot sem találtam a virágboltban, eszembe ötlött, hogy nemrég megnyitott a Virágsziget. Érdemes volt betérnem, egy fából faragott natúr asztalra állítható kicsi fenyőfa alappal és a koszorúhoz szükséges kellékekkel tértem haza. A fenyő alapot ma délután lefestettem, majd este wc papír gurigákat félbe vágtam, dobozokat formáltam belőlük, amiket kipingáltam; ezekbe rejtettem a karácsonyi fa gombokat, amivel majd a fenyőalapot díszítjük.
Persze a "koszorú" is elkészült, egyszerű, természetes díszítést kapott. (A csipkebogyókat Bobóval szedtük az oviból hazafelé, a fenyő a kertből van, a tobozokat Luluval gyűjtöttük az ősszel, a szerecsendiót , szegfűszeget és a fahéjrudakat vettem.) Remélem, meghitt, boldog karácsonyunk lesz idén is.
nekem tetszik és az illata is finom

2012. november 27., kedd

"Bobó, gyere!" - Párnacsata





"Bobó, játsszuk azt mint tegnap!" - Bujócska





SK Karácsonyi manók

1. manó: tojástartókalap + papírguriga

2. manó: az alap ua. e hungarocell golyó fejjel és zseníliadrót kézzel, pom-pommal készült  


3. manó: ő már papírtörlőbe csavart diófejjel készült és fenyőfát is kapott

4. manó: a 3.0 mintájára készült