2012. február 23., csütörtök

Még mindig nem alszunk

Szombat este óta újra cumival alszik Luca. Azóta kicsit jobban alszik, ami azt jelenti, hogy most már nem 45-60 percenként ébred, hanem vannak hosszabb, néhány órás alvásperiódusai is. Általában nyöszörögve, nyögdécselve, nyafogva ébred, majd, ha nem reagálunk rá elkezd sírni, végül ordítani. Ilyenkor persze átmegyünk hozzá, próbáljuk megtudni, hogy mi a baja, álmodott-e valamit, fáj-e valamilye, megsimogatjuk, megpuszilgatjuk. Néha kéri, hogy maradjunk ott, de a jelenlétünk egyátalán nem könnyíti meg neki a visszaalvást. Nem csoda, hogy ezezk után reggel sírva, nyűgösen ébred. A kialvatlanság most már a hangulatán is kiütközik, egyre gyakoribbak a hisztik, a nyafogások, erősebb a hozzám való ragaszkodás, kevesebbet mosolyog és játszik felszabadultan. (Segítség! Vissza akarom kapni a gyerekemet!) Délutánonként most aludt valamennyit a bölcsiben, ennek ellenére este fél 7 körül már újra nyűgös és fáradt, vacsorázni sem akar. Tegnap már fél 8-kor, fürdés nélkül, beájult, reggelig kb. 5x kelt.
Ma elvittem egy homeopata gyerekorvoshoz, aki nagyon aprólékosan kikérdezett,majd adott egy szert, amit 5 napon kersztül kell szednie a kicsilánynak. Ha az nem használ egy másikkal kell próbálkoznunk. Remélem, beválik, mert már nagyon a végét járjuk idegileg és fizikailag is.
A helyzetet fokozandó délelőtt hívtak a bölcsiből, hogy Boldizsár belázasodott és hozzuk haza. Szerencsére nem volt magas láza, kapott Nurofent, rendesen ebédelt, szopizott és most nyugodtan (néha kicsit köhög) alszik.

2012. február 19., vasárnap

Pattogatott kukorica

Csinibaba

Készülünk a bölcsis Farsangra

A szép ruhácskát és a palástot Liviéktől kaptuk, a varázspálca fakanálból készült, a papucs meg magáért beszél. :)