2012. december 13., csütörtök

Mackók


Luca Nap

Ma rendhagyó módon reggel köszöntöttük Lucát. Az ajándékokat Bobo adta át, sajnos az általa készített agyag Hello Kitty fejet rögtön leejtette, így az eltört. A tetoválást (matrica) még reggeli közben fel kellett applikálni Luca, Bobo, majd közkívánatra az én kezemre is. Gabesz nem adta be a derekát, pedig neki Lulu egy Sweetie (Édeske) feliratos szívecskés tetkót választott.Szerintem nagy sikere lett volna benne ma a céges karácsonyi partyn.
A Hello Kittys matricafestő készletnek nagyon örült a kicsilány, ez az első olyan ajándék, amit igazán Ő szeretett volna, egy közös bevásárlás alkalmával bukkant rá és kérte, hogy ez lehessen majd az ő meglepetése. Délután ki is próbáltuk, Lulu először velem, majd teljesen egyedül, tökéletesen kifestette a mintákat. (Még az ősszel az oviban kezdett el egyszerűbb képeket színezni, eleinte inkább csak egy adott színnel ráfirkált, mint színezett, mára már, ha figyel és igyekszik nem megy ki a vonalon és szépen kiszínezi az adott formát. A színekkel most kreatívan bánik, látványos művek születnek.) 
Tetkós névnapos elmerült a kifestésben
Természetesen Bobónak is adott egy ívet, aki szintén önállóan szeretett volna dolgozni, végül megbékélt a tudattal, hogy ehhez anya segítsége szükséges. (A játékot különben csak 5 éves kortól ajánlják.)
Szokás szerint búzát is készültünk ültetni, de kifutottunk az időből. Az oviban szerencsére Kati nénivel ültettek, így teljes idén sem marad el.

2012. december 11., kedd

Luca rajzol

A kicsilány amióta oviba jár egyre többet és egyre ügyesebb rajzol.  Eleinte leginkább a színeket és a "technikákat" próbálgatta, majd fokozatosan megjelentek a figuratív ábrázolások. Íme néhány személyes kedvencem:
pillangó, napocska, madár, virágok
Elefánt felülről
"Családom és egyéb állatfajták"

Hóemberkék