2010. december 11., szombat

Beteg a család

Bobo kezdte Gabesz folytatta, majd Lucával mi következtünk. A kicsi fiú még mindig köhög és taknyos, az Apja totál kész, Lulunak folyik az orra és én is elhasználtam ma vagy tíz zsebkendőt. Nyomjuk magunkba a vitamint és a teát és reménykedünk, hogy holnapra kutya bajunk se lesz. ;-)

Mézeskalács sütés

Imádom a karácsonyi készülődést, különösen kedves számomra a mézeskalácssütés, amit lánykoromban rendszerint barátnőimmel készítettünk. (Remek alkalom volt a pletykálkodásra.) Az idén Dettiékkel volt tervbe véve a sütés, de Dani lebetegedett, így végül Lucával kettesben álltunk neki a nagy munkának. A tésztát már előző este összegyúrtam, így másnap rögtön nekiláthattunk a "gyurmázásnak". Törpe leginkább a szaggatást élvezte, lett sok maci és elefánt, de szívecske is készült a család aprajának és nagyjának.

Mintegy másfél-két óra alatt sikerült összehoznunk két tepsi sütnivalót, amit be kell valljak, bár a gyerkőcök aludtak, mégis sikerült elégetnem. Hála az ezer éves ramaty gázsütőnek. Szerencsére bőven maradt tészta, így nekiálltam, hogy mentsem a menthetőt. Végül kb. öt-hat tepsi díszített sütemény készült. Remélem, visszapuhul Karácsonyra.

2010. december 9., csütörtök

Bobo hírek

1. Nagy örömömre gond nélkül beszlopálja az anyatejet a cumisüvegből, így nyugodt szívvel kivehetek olykor egy kis szabadságot. (a szombati sikeres főpróbát, amikor ismét fodrásznál jártam, egy vasárnap délutáni kiruccanás követte. Majd a sikerekn felbuzdulva és Ági terhelhetőségét felmérve kedden egyedül vehettem nyakamba a várost, hogy beszerezzem a legfontosabb karácsonyi ajándékokat.) :-)
2. Egyre többet van ébren a kislegény; ilyenkor szeret a pihenőszékében (Köszi Detti.) ücsörögni és a játékaihoz beszélni, vagy a matracon gőgicsélni és csörgőzni. (A kezébe tett csörgőket egész hosszan megtartja és hangos kurjongatásokkal fejezi ki tetszését.)
3. Sajnos őt bizony megviseli a rotavírus elleni oltás. A héten többször is be kellet vetnem a szélcsövet és az elműlt egy-két este volt nagy ordítás és kendőben pihenés.
4. Hétfő óta megfázással küzdünk. Kis köhögéssel indult (iszonyatos volt hallani és látni egy alig 3 hónapos babát köhögni és a krupptól is tartok), amire persze rögtön kihívtam a dokinénit, sima megfázást diagnosztizált. Azóta naponta többször is orrot szívunk (bizony még olykor éjszaka is) és reggel-délben-este kakukkfüves köptetőt adunk Bobonak. Szerencsére láza, de még hőemelkedése sincs. Remélem, hamarosan meggyógyul.

2010. december 6., hétfő

A mi két kis Mikulásunk - giccs ezerrel




Nálunk járt a Mikulás - I. felvonás (otthon)

Reggel Luca izgatottan kelt, ugyan most is közölte, hogy Kempivel álmodott, de rögtön azt is hozzátette, hogy nálunk járt a Mikulás. Gyorsan összekészülődtünk és már siettünk is lefele, hogy meglessük mit rejtett a Télapó a kisuvickolt kiscsizmákba.


Csodák csodája a Mikulás megkapta a levelet és teljesítette Lulu minden kívánságát. Hozott két piros almát, - amiket egy-egy harapás erejéig azon nyomban megkóstolt a kicsilány - sok diót, két mesekönyvet és ráadásként egy nagy csokimikulást és egy ötujjas kesztyűt. A várva várt gombóc is előkerült, persze nem a csizmából ;-) Kész,haszon egy kisöcsi, aki miatt a szoptatós anyuka korán kel és így van ideje a konyhában tüsténkedni és Gabesz ötletén felbuzdulva már reggelire (nem csak ebédre) elkészíteni és feltálalni a szilvásgombócot.


Természetesen ez utóbbinak volt a legnagyobb sikere, Pocak rögtön befalta a kitálalt két gombócot, sőt még repetát is kért, amit aztán egy kis dióval öblített le. Az már biztos, hogy van étvágya a kisdednek. :-D (És ebédre némi leves után újabb három gombóc tűnt el Tücsök szájában.)


Bobesz mosolyogva leste a kis trónusáról a tesóját és alig várta, hogy Lulu megmutassa neki, hogy mit is rejt az ő kis csimzája. Karácsonyfadísz és egy csini body került elő belőle.

Készülődünk a Mikulásra