2012. február 17., péntek

Kéz-láb-száj betegség - alvászavar

Az egész Lucánál azzal a fránya kiütéssel kezdődött, aztán lett belőle torokfájás, végtagfájdalom, nyűg, sok hiszti, még több hiszti, nem alvás, éjszaka félóránként ébredés. Bobó is kiütéses lett és még mindig taknyos egy kicsit és köhög, no meg anyás és szopista.
Igazából mégis a kicsilány az, aki az éjszakai ébredéseivel - "Fáradt vagyok, nem tudok aludni." , "Szomorú vagyok...", "Azért sírok ...", "Fáj az orrom, a kezem, a ..." - teljesen kikészít minket. Próbáljuk kibogozni, hogy mi játszódik le ilyenkor a fejében, de nem jártunk sok sikerrel, aludt velem a franciágyban, aludt Gabesz vele a szobájában, de a helyzet változatlanul pocsék volt. Állítólag ennek a betegségnek az alvászavar is lehet egy velejárója, de Lulunál a pöttyök lassan 2 hete jelentkeztek (a betegség lefolyása 1-2 hét), a nem alvás pedig hétfőn kezdődött, amikorra már a pöttyei visszahúzódóban voltak. Tegnap este végül kiugrasztottam Gabeszt az ágyból, hogy vegyen valami éjjel-nappali boltban Lucának egy új cumit, hátha az segít. (Ó, pedig mennyire nem szeretném, ha visszaszokna a cumira!) Némi javulás tapasztalható volt, de még így sokszor felsírt és nyöszörgött álmában Lulu. Reménykedünk.

Apuci előköszöntése

A hétvégén megvettük Lucával Apuci szülinapi ajándékát. (Közösen, de két bevásárlókocsival mentünk a boltba és a pénztárnál is mi maradtunk hátra, így könnyen el tudtuk rejteni a meglepit.) A rejtelmes üveget végül egészen hétfő estig sikerült titokban tartani a táskámban, pedig Lulu nagyon kívácsi volt rá, hogy mi is van benne.
Végül nem bírta tovább, ezért felköszöntöttük Apucit, aki igazán nem bánta a korai ünneplést.
A "Csokilekvár!" elsőre rabul ejtette a kicsilányt, Öcsi is azonnal függővé vált.
Szerencsére Apuci még repetát is adott mindnekinek.

Ági _1 éves lett

Amióta megünnepeltük Lulu 3. szülinapját teljes lázban ég. Minden nap megkérdezi, hogy ma kinek lesz születésnapja és már megy és készíti is a babakonyhában a szebbnél szebb csokis, apres, habos, marcipános stb. tortákat.
Nagyon megörült, amikor kiderült, hogy Ági pénteken lett _1 éves. Kijelentette, hogy idén is répatortát sütünk, mert Ági azt nagyon szereti. Vasárnap a csipet csapat segítségével hamar el is készült a torta.
Hétfő reggel a kicsilány így szólt: "Ma cofit kérek és szoknyát veszek fel!" "Miért?" kérdeztem tőle. Mire Ő: "Mert Ági azt szereti".
A köszöntés jól sikerült, Bobó és Luca közösen fújták el a gyertyát és rögtön meggyőzték arról Ágit, hogy az lenne a legjobb, hogy ezt a finomságot jól meg is kóstolnánk tízórai gyanánt. :)