2011. július 19., kedd

Luca már 2 és fél éves

Luca baba ma már kikéri magának, ha (kis)babának nevezzük, mert Ő bizony már kislány. Ő már nagyobb, a kulcsommal egyedül kinyitja a bejárati ajtót (pedig néha nekem sem sikerül), önállóan veszi fel a bugyiját, kisnadrágját, ha kitartó és jó passzaban van a papucsát, cipőjét, pelenkát csak kakiláshoz kér, egyébként bilit/wc-t használ vagy éppen a bokrokat locsolja meg, nagyokat hisztizik, ügyesen nyalja a tölcséres fagyit, énekel, mondókázik, mesét "olvas" Boldizsárnak, Apucinak bevásárló listát ír (lerajzolta neki a Boci sajtot), imád kezet mosni, főleg, ha azt csúszós szappannal teheti, újabban nem sír a hajmosásnál, rendszerint a mesékből megismert képzeletbeli barátokkal (Kisvakond, Bogyó és Babóca, Gömbi, Cincin, Nyuszi, Béka, stb.) indul a játszóra, remekül tud bújócskázni és ellenállhatatlan szövege van.

Pancsolunk

Ó, nekem nincs fürdőruhám!

Nekem van, de bugyiban és pólóban az igazi!

2011. július 18., hétfő

Kóstolgattunk, most már eszünk

Boldizsár már szinte mindent eszik, amit mi. Újabban teljesen kikel magából, ha Ő nem eheti azt, amit mi és neki aztán ne akarjak turmixolni, darabos ennivalót kér, amit aztán kedvére betömhet a szájába vagy széttrancsírozhat a kezében. Na de jól is kell ám lakni, ehhez az én leleményességemre és gyorsaságomra van ám szükség; cél, hogy két falat között minél több "pépet" kanalazzak Öcsi szájába.

Reggelire általában joghurt, gyümölcs és rizstallér jár, ebédre, ami épp eszembe jut. Ma éppen töltött padlizsán volt, amihez főttkrumpli karikát adtam, de a múltkor például nagy sikere volt a tökfőzeléknek fasírttal is. Uzsonnára gyümölcs és "keksz" szokott lenni, majd vacsira kenyér, sajt, paradicsom, esetleg ebéd maradék. Néhány napja már oda lehet adni egy teljes almagerezdet Boldizsárnak, aki az öt kis fogacskájával nagyon jól elboldogul vele. Szopizás még mindig megy, nappal átlagban 4-5x, éjszaka min. 1x. Persze kánikulában ha éppen nem hajlandó inni az ifjú úr, akkor többször is cicizik.

Hol vagy Bobó?