2015. május 9., szombat

Állatkert második felvonás

Mivel délelőtt nem jutottunk el a koaláig és a buli után Lulu örömmel csatlakozott hozzánk, Vikivel és szüleivel kiegészülve visszatértünk az állatokhoz.

Kicsit gyorsabb tempóban ismét megnéztük a nagy kedvenceket. majd elindultunk az Ausztrál sétány meghódítására. Útközben átkeltünk egy függőhídon és megnéztük a húsevő keselyűket, majd néhány erszényest és végül a szunyókáló koalákat.



Visszafele jövet úttorlaszba botlottunk, kiderült, hogy nemsokára a pingvinek jönnek sétálni, megvártuk hát őket. Utána már csak annyi energiánk maradt, hogy megnézzük a nagymacskákat és egy utolsó pillantást vessünk az elefántokra.

Állatkert első felvonás

Miután Lucától elbúcsúztunk az Állatkerti Játszóházban Bobóval az Elefánt-háznál belépve elkezdtük felfedezni az Állatkertet. Megcsodáltuk az elefántokat, zsiráfokat (ebből egyet meg is etettem), orrszarvúkat, majd elindultunk a majmok keresésére. Láttunk papírdobozba, rongy alá bújt orángutánokat, táncoló gorillát, piros seggű páviánokat és hangosan veszekedő makikat is. Engem teljesen elvarázsoltak a majd fél éves orángutánkölykök.


A nagy melegben jégkrémekkel felszerelkezve felmásztunk a nagy sziklára, majd bekukkantottunk a Varázshegy belsejébe. A ráják (amiket meg is simogattam), színes halak, apró medúzák, mini rákocskák,a mogatható nagyító hamar rabul ejtették Boldizsárt. Utána még a dinó teraszt is megnéztük, ahol Bobó végre állatot (ha nem is igazit) is simogathatott.
Majd méretet is vettünk az állatokról.

Anyák napja

Mindkét manó nagyon készült az Anyák napjára. Luca rendszeresen skype-on kersztül gyakorolta a versét Gabesszal és élőben Bobóval. Nekem csak az ovis köszöntés alkalmával esett le, hogy nagy és kicsi ugyanazzal a szép, hosszú Mentovics Éva verssel készült.

Elmesélem, hogy szeretlek

Mikor járni tanítottál,
lehajoltál hozzám.
Azt súgtad, hogy: drága kincsem…
s megcsókoltad orcám.

Ölelgettél, cirógattál,
ápoltad a lelkem.
Kedves szóval terelgettél
- bármi rosszat tettem.

Oly sok éjjel virrasztottál
kívánságom lesve.
Álmot hozó meséd nélkül
sose múlt el este.

Beszédre is tanítottál -
szívesen mesélek.
Elmesélem e szép napon,
hogy szeretlek téged.

Ahogyan a barna mackók
szeretik a mézet,
Édes, drága jó Anyácskám
úgy szeretlek téged.


Először Boldizsárt hallgattam meg, aki az ölembe bújva a fülembe suttogva halkan, ügyesen elszavalta az egész verset.


Aztán közösen meghallgattuk Luca gyönyörű köszöntőjét. Érthetőn, tagoltan, hangsúlyozva, egyenesen a szemembe nézve szavalt a kicsilány. Egy alklaommal, amikor elgondolkodott a folytatáson Bobó az ölemben ülve súgott neki. ;)

Kis kanál, nagy kanál

minden gyerek így csinál. :)