2012. május 5., szombat

Éjszakai sikolyok

Boldizsár lassan két hónapja nem szopizik, azóta lényegesen jobban alszik, azaz átalussza az éjszakák nagy részét. Persze akadnak napok, amikor az éjszaka kellős közepén, vagy hajnaltájt eszeveszett sikoltozásra ébredek. Idővel rájöttem, hogy az égtelen égzengés hátterében valószínűleg a fogzás (szemfogak, hátsó rágók) áll és bizony ilyenkor fölösleges bemennem, mert Öcsi az esetek többségében durmol és csak álmában kiabál. Na jó, de akkor nekem miért kell felébrednem? A megoldás pofon egyszerű volt, éjszakára kikapcsoltam a bébiőrt; ennek ellenére előfordul, hogy így is felébredek - egy anyai fülnek nem elég vastagok ezek a falak - ilyenkor teszek egy kitérőt a mosdóba, majd megpróbálok visszaaludni.
És amiért elkezdtem írni ezt a bejegyzést, tadam Bobónak kibújt a jobb felső szemfoga és ezt büszkén mutogatja is. Elkapja az ujjam és odadugja és persze aztén jól megharap. :D

Óbuda Nap

Halász Jutka koncert
Gabesz és Luca első ízben hallgathatták meg élőben Jutka nénit. Sajnos csak két régi számot (Áttalóvoda, Almaszósz) játszottak és a várva várt Ákombákom nem volt műsoron. Hazafele az autóban a kicsicsaj kijelentette, hogy ő bizony nem is látta Jutka nénit. Na ja, szegény gyerek egy fiatal, hosszú hajú énekesnőt várt. ;)

Virágszedés a hűs fák alatt


Kézműves sátrak
Először mézeskalácsot szerettünk volna festeni, de az animátor egy idős, nagyot halló bácsi volt, így esélyünk se volt sorra kerülni. Szerencsére a szappanozás, aza a nemezlabdakészítés felkeltette Luca érdeklődését. Vizezett, szapanozott, gurigurizott és nyomkodott, pont, mint a nagyok.

Anyák napi készülődés

 krumpilnyomda

és ujjfestés

Kerti munka

 Hú mennyit kell még lapátolnom!

 Luca azt mondta ideje harapnom valamit.

Nyami! Anyuci isteni csokis zabkekszet sütött.

Apa újra gyerek - szentendrei majális


Fiúk


2012. május 3., csütörtök

Kicsinapraforgók

A bölcsi szervezésében kéthetente csütörtökönként gyerekjóga foglalkozáson (www.kicsinapraforgok.hu) vehetnek részt a "nagyok". Luca már az első alkalommal nagyon lelkes volt, az sem zavarta, hogy a rendes időben én megjelentem, nem akart hazajönni velem és Boldizsárral. Adriennel (az oktató) hamar összebarátkoztak és Budával együtt aktívan részt vettek a foglalkozáson. Ma volt a második alkalom, a csoportból hárman (Luca, Buda, Angelika) maradtak ott a jógaórán. Lulu állítólag jókedvűen és ügyesen csinálta a gyakorlatokat. A mintegy egy órás foglalkozást és a délelőtti tornaórát követően még annyi energiája volt, hogy nem akart apuval autózni, hanem hazáig tekert. :D
Amíg Luca különórán volt, mi Boldizsárral kettesben motorral fedeztük fel a környéket. Kiderült, hogy a helyi patikánál van egy szuper kis lejtő, - itt elidőztünk vagy 10 percet - a patakban alig van víz, nem láttunk benne kacsákat, sem békákat, a kis hídra vezető lejtő meg nagyon meredek. Persze Bobó elsőre itt is bátran legurult, de egy kicsit megijedt, ezért nem akart ismétlést. És eközzben egyre többet halandzsázik és beszél (cica, tütü autó, motor, cicikli, apa, baba-labda, stb.) a mi nemis olyan kicsi fiúnk. (A lába már a 23-as szandálból is kikandikál, hosszú és ennek megfeleően súlyos is.)