2010. július 2., péntek

Kánikulaszerelés uzsonnaidőben

Eszti és Kata

Kedden a délutáni alvás után Luca nagy meglepetésére már Kata és Eszti is megérkezett. A kezdeti "sokkból" hamar magához tért Törpe és vidáman vette tudomásul az újdonságot. A nap hátralévő részét a játszón töltöttük. A nap fénypontja mindazonáltal a közös esti pancsolás volt Esztivel, amit másnap a délelőtti játszózást követően megismételtünk.

Nagy örömömre Lulu és Eszti nagyon jót játszottak együtt és Kata is nosztalgiázhatott kicsit. :D

2010. június 28., hétfő

Az új kiságy

Hosszas tanakodás előzte meg a kiságy megvásárlását, végül ismét az IKEA mellett döntöttünk. A beszerzést követően a csomag még egy hetet váratott magára. Szombaton családilag lelkesen nekiálltunk a szerelésnek. Rácsoságy ki, szülői hálóba be, dobozok fel, takarítás, csomagbontás, olvasás, szortírozás ... Luca megmutatta az Apának a lukakakat, ahová a csavart kellett betekerni. Végül magára hagytuk Apát a szereléssel, mert a szoba túl kicsinek bizonyult hármunknak plusz a dobozoknak, no meg a játszó sem várhat örökké. A délutáni alvás színhelye már a kiságy volt. Kíváncsian vártam, hogy fog menni, főleg, hogy a műtét óta, általában nem én altattam Manócskát. Megnéztük a barikat (Bárány Boldozsárt és Bárány Borókát), majd elmeséltem néhány mesét és Luca baba történetét, közben többször orrot fújtunk (nagyon ügyes a kiscsaj, az orrszívó porszívót már nem is kell bevetni), majd volt egy kis tiltakozás, sírás, nyüszögés, de végül édes álomba szenderült.

Az esti szertartást Apa vezényelte le, kicsit lassabban a szokásosnál, de viszonylag könnyen ment neki az altatás. Reggel, amikor bementem, Törpe az ágy szélén ült és türelmesen várta, hogy végre valaki lesegítse. (Érdekessége a dolognak csupán annyi, hogy simán ki tud mászni az ágyból, mégse tette.) Lassan mindannyian hozzászokunk az új kiságyhoz, de azt fel nem foghatom, hogy Luca már ekkora.

2010. június 27., vasárnap

Kis Gabeszra várva

Végre kisütött a Nap, muszáj volt egy kicsit nekivetkőzni Kis Gabesz+Rita érkezése és a játszó előtt. És persze fel akartam egyedül venni a csini papucsomat is. :D

Ja, a sapi az egyik kedvenc ruhadarabom!

Kuk!

Sietek, mert megérkeztek!

Cérnametélt kóstoló

Vasárnapi ebéd

Ma Apa és Luca együtt készítette a rakott krumplit és bizony nagyon finomat remekeltek. :)