2010. december 18., szombat

Luca nap

A mikulással indult az ünnepi szezon, de még el sem múlt az élmény máris december 13-át írtunk. Az ajándékokkal folyamatosan készültünk, ha valamelyikünk látott valami hasznosat azt beszereztük és nagymama módjára dugdostuk őket a cipősszekrényen, komódon, szekreter tetején. Nem akartunk túlzásokba esni, így a névnapon csak jelképes ünneplést szerettünk volna. Alvásidő alatt Andi kiválasztott egy ceruzakészletet valamint egy könyvet és dvd-t, és amíg én bevásároltam addig becsomagolta őket.



Én ébresztettem Lucát, felöltöztünk és elindultunk uzsonnázni. Az asztalon várták a kis csomagok amit azon nyomban elkezdett bontogatni. A ceruzákat és az idegesítő hangú Elmo dvd-t azonnal felavatta, Kipikopik meséjét pedig lefekvés előtt kellett elmondani neki.




Uzsonna után még a Luca napi búzaültetés volt hátra hogy következtessünk a jövő évi termésre, és eldöntsük kimegyünk-e Biatorbágyra 2011-ben.



2010. december 13., hétfő

Tesók

TV





Ilyen amikor kicsit és nagyot elvarázsol Kisvakond a kalandjaival

Mikulás, SAP(ká)-ban

Most hogy az egész családot leterítette a nyavaja,próbálom pótolni az elmaradt Mikulásünnepély beszámolót.

Lulu már nagyon várta, tudta hogy cipőt kell pucolni és reggelre benne lesz az ajándék, de arra nem vállalkoztam hogy be is öltözök hogy a maga valójában találkozzon is vele. Kapva kaptunk a céges mikulásünnepély lehetőségén, és Lulunak elmondtuk hogy este apuci munkahelyén találkozhat a Mikulással. Erre a reakció annyi volt, hogy elkezdte kérdezgetni: Apuci hol dolgozik? A mikulás hol dolgozik?

Én kicsit korábban leléptem, és a családdal felszerelkezve érkeztünk meg az ünnepségre ahol már terített asztalok, mézeskalács-sütő bácsi és kakaó várta a kicsiket. Nameg persze a program, a Gágogó zenekar adott színvonalas Mikulásváró programot. Luca eleinte figyelte mi folyik a színpadon, aztán kiszúrta a színpad szélére felállított betlehemet és annak szentelte a figyelmét.


Melyiket válasszam?

Apától tudom hogy koncerten az első sorban a helyem


Egy 22 hónapos gyerkőcnek még kicsit hosszú volt a program, úgyhogy kihasználva az alkalmat mézeskalácskészítéssel vártuk a Mikulást. Hamarosan meg is jelent, Lucával üdvözölték egymást, és mint aki minden nap találkozna vele, köszönés után folytatta a tésztagyúrást.

Kézimunka
Anyuci segít



Az ajándékosztásra azért odament hozzá és Bobó csomagját is elkérte tőle. Itt hamar végeztünk és nekiállhattunk kibontani a kis csomagot. Volt benne kicsi labda, plüssmackó, sok sok mogyoró amit azon nyomban fel is kellett bontogatni neki.

Kiki maci




Mi van még a zsákocskában?

Még megnéztük apuci asztalát és megcsodálta Lulu a nagy kék ülőlabdát, majd birtokba vette a hatalmas teret hogy futkározzon. Ez annyira jól sikerült, hogy ha hazaindulást is csúsztatni kellett, mert a kisasszony élvezte hogy el tud bújni és nem tudom elkapni.

Azóta Mikulás a család részévé vált, de hamarosan jön a Jézuska...