2009. november 30., hétfő

2009. november 29., vasárnap

Nincs akadály

Aki már járt nálunk tudja, hogy a tavaly decemberi beköltözés, majd az idén nyári felújítás óta még mindig és újra tele vagyunk dobozokkal és mindenféle tárgyakkal, amiknek még nincs helye. Leszámítva a rendmániámat (Az utóbbi egy év alatt eredményesen kikúráltam belőle magam.) ezzel nem is lenne gond, ha nem lenne egy izgő-mozgó, négykézlábazó, járókát nem szerető, ajtórács ellen lázadó, első önálló lépéseit próbálgató édes kicsiny gyermekünk, akinek semmi sem jelent akadályt.

Most ott tartunk, hogy Luca ügyesen lemászik a kanapéról és a franciaágyról (A héten egyik reggel fent hagytam a franciaágyunkban körbebástyázva egy alvó kismanót, majd arra mentem fel, hogy egy mosolygó kisgyerek áll az éjjeliszekrényem mellett és be nem áll a szája :D ), "bébikompozik" minden számára mozdítható bútorral és dobozzal, valamint rájött, hogy gyönyörű alakja csak attól lesz, ha rendszeresen edzi a saját és szülei testét, vagyis két napja lépcsőzünk.

Édes kettesben

Gábor kapott egy kis pihenőt (hazautazott Szekszárdra), így péntek reggeltől szombat éjszakáig majdnem kettesben voltunk. Azért csak majdnem, mert mindkét napra akadt látogatónk. Pénteken Gabesszal bandázott Luca (a két lurkó vidám nevetés közepette lelkesen, magától bucizik), majd szombaton Eszti és Kempi társasága dobta fel a napot. A vendégek mellett azért jutott idő a levegőzésre is. Mostanság főleg babakocsival sétálunk, de csak addig, amíg meg nem látja Pocak a játszóteret, akkor aztán azon nyomban ki kell vennem a kocsiból, mert imád hintázni, csúszdázni, meg úgy egyátalán gyerektársaságban lenni.
Az esti ceremónia - játék, vacsi, fürdés, altatás - mindkét nap kettesben, sikeresen zajlott, olyannyira, hogy Picuri átaludta a szombat éjszakát (este 9.15-től reggel 7.45-ig húzta a lóbőrt) :D Remélem ez jó szokásává fog válni ;)