2013. június 15., szombat

Majdnem

Közel 5 év után majdnem sikerült kettesben töltenünk Gabesszal egy rövid hétvégét a Mátrában. (Mindkét csemeténk lázas.)

Aszfaltbetyárok

Lassan 5 éve, hogy Budakalászra költöztünk. Egy kedves, jó idő esetén, gyerekzajtól "hangos" kis zsákutcában lakunk.A nagyobbak már iskolásak, a kicsik nagy része pedig óvódáskorú. (Az egyik kislány egy napon született Boldizsárral.) A szomszédokkal jóban vagyunk, a gyerekeink még mindig rajonganak Józsi bácsiért és egyre többször keresik Virág és kis családja társaságát. (Virág épp ma 3 éves.) Az elmúlt 2 nap délutánját közösen töltöttük velük; cseresznyét szedtünk, az udvarukon csúszdáztunk, labdáztunk és persze bevetettük a teljes járműparkot is. (A felmosó remek sorompónak bizonyult Kati kezében.)






Tesók


Spaghetti, ahogy mi szeretjük



Családi gyereknap az oviban

Az Alapítvány szervezésében múlt pénteken került megrendezésre a Gyereknap, ahová kicsit és nagyot egyaránt nagy szeretettel vártak. Kedvcsinálóként színes, vidám plakát készült. A programon az idei mese - Hófehérke és a törpék - tematikájára fűzték fel a játékokat; az egyes állomásokon a szereplők (beöltözött óvónénik ill. az óvóbácsi) vártak minket. Volt ugrálóvár, pónicikli, jelmezpróbálgatás, arcfestés, kézműves foglalkozás, kincskeresés, sportos ügyességi játékok,  zene, tánc és tortaverseny.

készül Hapci Kati néni zsepkendője

arcfestés

Okoska Katus néni szerencsekereke

mozgásban
pónicikli

A versenyen a Süni csoport színeiben mi is indultunk néhány anyukával és büszkén mondhatom dobogósok lettünk, III. helyezést értünk el.
Hófehérke és a törpék (cake pop)


Mackó cake pop

A sütinyalóka alapja egy tejfölös kakaós piskóta, ehhez adtam darált diót és baracklekvárt. A mackók füle csokidrazséból, a szemük fondant-ból (korábban készítettem, szívószállal szaggattam és kiszárítottam), az orruk csokiírókával készült.




2013. június 9., vasárnap