2014. október 23., csütörtök

Karkötőkészítés

Luca új hobbija a gumikarkötő készítés. Eleinte a kis csomaghoz adott "horgolótűvel" és az én segítségemmel készítette a remekeket, majd felfedezte, hogy 3 ujjacskája segítségével ő bizony egyedül és sokkal gyorsabban tudja legyártani az újabb és újabb darabokat.
Miután elfogyott az összes gumikarkötőhöz adott kapocs műfajt kellett váltani. Eszembe jutott, hogy gyerekként mi himzőfonalból csomóztunk szebbnél szebb darabokat. A technikában már bizonytalan voltam, ezért rákerestem a neten, mielőtt belevágtunk volna az új projektbe.



Tökfejbuli

Ritáéknál jártunk és sok másik ismerős családdal együtt versenybe szálltunk a gyerekeink tökeivel. Gabesz Olaf-ja a szülők és a gyerekek szavazatai alapján a 3. helyre volt érdemes.
 A tökfaragás mellett a gyerekekkel wc papír gurigából tökfejet készítettünk, valamint diófejű szellemeket is alkottunk. És aki megéhezett tökös finomságokkal (pogács, muffin, pite), majd virsli vacsorával kényeztethette magát. Remek móka volt.

Bobó


Ovi után a szabadban

Amíg csak lehet vacsoráig kint vagyunk a szabadban. Játszózunk, gesztenyét, diót gyűjtünk, bringázunk, a szomszéd gyerekekkel játszunk.
Luca új kedvenc foglalatossága a fáramászás.


HÉV-re várva

A gyerekeknek még mindig igazi kaland, ha tömegközlekedéssel megyünk valahová. Legutóbb nekem próbáltuk beszerezni a régen vágyott, akciós Lengyel Zsuszi táskám, de nem jártam sikerrel.