2011. december 23., péntek

Karácsony a Szederindaházban

Kíváncsian vártam a bölcsis karácsonyt, mert a gyerekek már december eleje óta nagyon készültek rá. Luca egyre gyakrabban és egyre biztosabban énekelte először a Mikulás váró, majd a karácsonyi dalokat. Én persze egyes énekek szövegére itt ott alig-alig emlékeztem, ezért bizony, amikor a kicsi lány megakadt, előfordult, hogy telefonos segítséget kellett kérnem (elővettem az egyik karácsonyi könyvet vagy rákapcsolódtam a világhálóra).
Az ünnepség közös süteménysütéssel és evéssel indult, majd a bölcsisek "bemutatója" (éneklés, körtánc, mesejáték) következett, végül a gyerekek közösen kibonthatták az ajándékokat (játékok, amik a bölcsis készletet színesítik a jövőben).

Boldizsár nagyon élvezte a tésztanyújtást és a kóstolást, időnként azért bújt hol hozzánk, hol a bölcsis nénikhez; láthatóan az ujja köré csavarta Csilla nénit és Vali nénit is.

Luca megérkezésünkor szinte észre se vett minket, annyira lefoglalta a süteménykészítés, aztán miután kellően megmerítkezett szülői szeretetünkben, újra önállóan élte a saját kis bölcsis életét. Felszabadult volt, sokat mosolygott és aktívan részt vett a közös éneklésben, mondókázásban, körjátékban.

Az ajándékbontás előtti utolsó "táncba" még Öcsi is bekapcsolódott, bár nem sokáig bírta a nyakán csüngő kedves kis leányzót. ;)