2009. május 8., péntek

Luca élménybeszámolója

Sok volt a szúnyog!

Anyu ekkora hekket evett!
Ma minden szuper volt!

Kiruccantunk

A mai nap vegyesen indult. Luca korán moslygósan kelt, reggelizett, játszottunk, de hamar elálmosodott és egész gyorsan el is aludt. Egy óra múlva azonban úgy döntött, hogy neki ennyi elég is volt. Nekem bezzeg csak részben volt elég ez az egy óra, hiába hagytam ott sietve alvó csemetémet és estem neki a házimunkának, csak részsikereket értem el, az ebédem (spenót) időben elkészült. Aztán jött egy telefon szakmai ügyben, majd egy ebédinvitálás a Rómaira 12-re. Mindez történt 11 után, amikor már Luca újra elálmosodott és épp fektetni készültem. Gondoltam egy nagyot, a Mei Tai-ban jól szokott aludni, kapjuk össze magunkat és csináljunk egy kalandos napot. Gyorsan megnéztem a neten a menetrendet, esélyesnek tűnt, hogy elérjük a 11.41-es HÉV-et. Gyors átöltözés nekem, bepakolás a hátizsákba Pocaknak, Mei Tai fel, Luca be és indulás. Ahogy elindultunk Luca el is aludt, a HÉV-et szerencsésen elértük és időben meg is érkeztünk az ebédre. Kellemes baráti társaság, sült hekk, Eni lelkes baby sitter, nyugodt gyermek, napsütés ... töltekeztem. Az ebéd végére Pocak kimelegedett és elfáradt, ezért visszahúzodtunk az árnyékba, letelepedtünk a fűbe játszani. Eni csatlakozott hozzánk, jót beszélgettünk, miközben Lucát elbűvölték a mozgó levelek. Aztán búcsút vettek tőlünk a kollégák, várt rájuk a munka. Mi elhatároztuk, hogy ma igazán vagányok leszünk, ezért szopi után összeszedelőcködtünk és felkerekedtünk, hogy meglátogassuk a Graphisoft Parkban aput. Persze gyalog mentünk, Luca édesen aludt útközben. A szomszéd azért kicsit messze volt ebben a melegben ennyi súllyal elöl hátul, kimelegedve, megszomjazva, de sikeresen megérkeztünk apu örömére. Én feltankoltam magam vízzel, majd tettünk egy gyors vizitet a dolgozóban, bemutatkozott Pocak a csapatnak. Természetesen osztatlan sikert aratott. Amint elbúcsúztunk aputól Csipet már húzta is a lóbőrt; hazafele is gyalog illetve HÉV-el jöttünk. Miden simán ment :D Hazaérve kicsi lánykánk szája be nem állt, tornamutatványokkal tűzdelt lelkes élménybeszámolót tartott a csilláron logó piros rénszarvasoknak. :D A jövőben nagyobb kiruccanásokkal is megpróbálkozunk, persze csakis Mei Tai-ban.
Ja és még egy fontos dolog Pocak a mai napot Espumisan és homemobogyó nélkül moslygósan, hasfájás nélkül csinálta végig. Éljen, éljen. :-)

Hinta-palinta

Luca ül?

Persze még nem megy magától, de minden alkalmat megragad, hogy felhúzhassa magát ülésbe. Amikor sikerrel jár diadalittasan mosolyog és élvezi, hogy más szögből láthatja a világot.

2009. május 4., hétfő

Éljen május elseje, elseje!

Apuból soha nem elég, ezért is örültünk annyira a mostani három napos hétvégének; kár, hogy ilyen gyorsan eltelt. Leruccantunk Szekszárdra a Mamihoz, meglátogattuk fogzó keresztfiunkat Andrist, sörözgetve Mei Tai-ban sétáltunk a városban, nagyokat ettünk és egész jókat aludtunk.
(Vagy én voltam már nagyon fáradt, vagy Luca baba nem mocorgott annyit az éjszaka nem tudom; lényeg, hogy az utazóágy zörgése nem zavarta a phenésemet.) Vasárnap aztán Anyák napja alkalmából megköszöntöttük a Nagyit és a Dédimamát is, majd randiztunk Olivérrel. (Miközben nosztalgiáztam, a jövőt is magunk előtt láttam.:D)