2014. július 25., péntek

BKV hajóval a Rumini játszótérre

Reggel Apuci munkába ment kitett minket Rómaifürdőnél, a hajónk 9-kor indult. Jegyet nem kellett vennünk, mert hétköznap BKV bérlettel ill. 6 éves kor alatt és 65 fölött ingyenes igénybe lehet venni. 
Indulásra várva
Másodikként szálltunk fel, így az emeleten az első sorban foglalhattunk helyet. Nagy meglepetésemre elég kevés utastársunk akadt a Batthyany térig. (kb. 1 óra volt az út.)
Integettünk Apucinak
Útközben
 A Rumini játszóteret (I. ker., Mária tér) két ütemben adták át az ifjúságnak.Az egyik végében egy hatalmas ágyús, csúszdás vár áll, amit mászókán vagy függőhídon keresztül lehet bevenni. 

Előtte többféle hinta és egy homokozó helyezkedik el. A terület másik végében egy nagy, homokban megfeneklett hajó (mászóka)  és egy labirintus áll. Szerencsére a régi fák megmaradtak, így az egész játszóteret kellemes árnyék borítja Toy.toy wc-t is.
Mivel a környéket igen jól ismerem, ebédre több opcióm is volt, végül a Junior által üzemeltetett Pajtás Önkiszolgáló Étteremben kötöttünk ki.

2014. július 20., vasárnap

Méhecskés sk ügyességi játék

Ma délután készítettük Lucával. Ő festette meg a méhecskét és a virágot, az én feladatom volt a madzag rögzítése és a szárny ragasztása. Az ötlet a Krokotakról származik. Őszintén szólva nem az a gyors sikerélményt nyújtó játék.

Elefántok tojástartóból

Ma elkapott az alkotási láz. Amikor kezembe került az üres tojástartó és az olló még nem tudtam mi fog születni belőle, egyszer csak előbújt a kezeim közül egy kis elefánt. A finisben voltam, amikor Luca odajött hozzám és megköszönte nekem, hogy ma elkészítem neki Elit (elefánt alvókája). Később készítettem egy második példányt Bobónak is, bár Ő NagyKutyátnak (az ő alvókája) örült volna csak igazán. Talán majd arra is sor kerül egyszer, csak tojástartó és ihlet kell hozzá.

Repülő - sk mozaikkép pisztáciahéjból

A mai reggelit Öcsi néhány szem pisztáciával koronázta meg, innen jött az ötlet. A ragasztás és a festés az ő műve.

Azur - sk papagáj

A Rio című mesefilm megihlette Lucát. Ezt a kis papagájt Ő készítette csipesz, zseníliadrót,színes tollak és gülü szemek felhasználásával.