2011. május 20., péntek

Festőiskola

Micsoda mancsok
Elefántot festek APucinak.
"Beállok Apucinak"

2011. május 19., csütörtök

Babatali Fábiékkal

Ma végre ellátogatott hozzánk Fábi és Ilka. Kíváncsian vártam, hogyan fogadja őket Luca, mert régen találkoztak és a legutóbbi találkozó, hála az előző rossz éjszakának, nem telt valami jó hangulatban. Szerencsére minden simán ment. Ugyan délelőtt még kellő távolságban homokoztak a játszón és Luca inkább Grétivel futkározott, délután már egy tálból "cseresznyéztek " (kölesgolyóztak). Volt még közös főzés, autókázás, bújócskázás, gyurmázás és Öcsi szórakoztatás.

Diótörés

Luca egészen kicsi kora óta nagy rajongója a diónak. Ősszel hosszú sétáink alkalmával szorgosan betakarította a környék diótermését, hogy később legyen mit ennünk. Azóta nap, mint nap hol lábbal, hol az arra alkalmatos eszközzel diót törünk és eszünk (igazából csak Luca) a teraszon. A játszóra se indulhat el a babakocsi dió nélkül, Lulu mindig bepakol néhány szemet, és már kis barátnőjét, Grétit, is megtanította arra, hogyan kell lábbal diót törni. Az ehető rész kiválogatása meg remek szórakozás a mi kis Hamupipőkénknek. Újabban Luca társra lelt szenvedélyes diófogyasztásában egy barátságos kis gerlemadár személyében. És Öcsi is szeretne mihamarabb csatlakozni a csapathoz.

2011. május 17., kedd

Csocsó

2011. május 16., hétfő

Matricázás

"Anyának remek ötlete támadt!"
"Nagyon belejöttünk! "
"Hova tehetnék még egyet?"
"Hűha, micsoda ötlet!"
"Rögtön eldobom magam!"

Kóstolgatunk - amit csak lehet

A cím szó szerint értendő. Valószínűleg újabb fogak vannak úton, mert Boldizsár, amit csak lehet - vagy épp nem lehet - megrágcsál. Az előétel általában lego, utána rögtön Ivett baba szokott következni, a kedvenc főétel a benti járgányok kereke és desszertnek jöhet a tesó zoknis lába. Persze a hozzátáplálással is haladunk, Bobó továbbra is remek evő, élvezettel fedezi fel az új ízeket. A szokásos palettára felkerült a cékla, a sütőtök, a répa, a krumpli, a rizs és minden baba kedvenc nasija a kölesgolyó és a buláta is. Az utóbbi időben annyira belejött az evésbe, hogy egyre kevesbbszer és egyre kisebb mennyiséget szopizik. (Azért még így is az anyatej a meghatározó tápanyagforrása.)