2012. április 11., szerda

Nyuszi hopp

Tegnap bölcsi után kimentünk a játszóra, ahol aztán volt sok meglepetés - Rita, Gábor és Gréta fogadott minket. Alighogy lepakoltunk a gyerekek két kisnyulat fedeztek fel, akiket aztán bátran lehetett hajkurászni és simogatni.

Luca hamar összebarátkzott velük, bátran megsimogatta őket és később ölbe is vette egyiküket.

Boldizsár elsőre nagyon óvatosan közleített a parányi állatokhoz, később vidám kacajok közepette kergette őket, végül pedig a fülüknél fogva cipelte a jámbor kis szőrgombócokat.



Na és persze a csajok babáztak is velük, tologatták a nyuzikat a nekik szánt játékbabkocsiban. Szerencsére jól bírták a kiképzést és senkinek sem esett bántódása.

2012. április 10., kedd

Húsvéti események

A szombat estig tartó dínom-dánom (Olivér szülinapi zsúrján voltunk) ellenére a csipet csapat vasárnap időben ébredt, ezért bizony Apa nyuszinak hamar ki kellett ugrania az ágyból, hogy elrejthesse az ajándékokat a kertben. Luca már napok óta nagyon be volt sózva, elsőként öltötzött fel és rögtön le is jött nélkülünk a földszintre, ahonnan aztán hangos örömkurjongatásokkal adta tudtunkra, hogy itt járt a nyuszi és hozott neki homokozót és babát és siessünk már begyűjteni a meglepiket. A kicsi lány nyuszis zsákja hamar megtelt mindenféle jóval és Boldizsár is szorgosan gyűjtötte a csokitojásokat. A legnagyobb sikere persze az autónak lett, Gabesz és Luca élvezi, hogy távirányítható, Bobo meg örül neki, hogy kedvére tologathatja. Délelőtt meglátogatott még minket Nagyi és Kempi is, akik házikaláccsal és az elmaradhatatlan olvadós rágóval készültek. Ahogy melegedett az idő a gyerekek felavatták az új homokozót és a szerszámokat is, majd a délután nagy részét is a kertben töltöttük. (A fene se gondolta volna, hogy a teteje ilyen alacsony, amibe még Lulu is könnyedén beveri a fejét.)
Hétfőn meglocsoltak minket a fiúk, cserébe persze kaptak tojást. Öcsi természetesen csokitojást választott, amit azon nyomban el is fogyasztott. A délelőtt nagy része, amíg a vendégeinket (Dani, Nóri, Detti, Sanya) vártuk, főzéssel, babázással, autókázással, építéssel és homokzással telt. Dél körül végre befutottak Daniék, kezdődhetett a mulatság. Miután mindenki telepakolta a bendőjét és az aprónép aludt egy nagyot újult erővel két másodperc alatt szétpakolták a nappalit és hangjukkal betöltötték az egész utcát. Persze a locsolkodás sem maradt el, Dani a közismert locsolódalt, a Mókuskát énekelte Lucának, majd nekem is. Bobó magyar hangja Gabesz volt, ő egy tardicionális locsolóverset választott. Hamar eltelt a három nap, jól elfáradtunk és sok-sok élménnyel lettünk gazdagabbak.

Rács mögött