2013. május 25., szombat

Budakalászi 2 in 1 (Majális és Gyereknap)

Ma délután 4 órától Kaláka koncert volt az Omszk parkban, ezért a csepergő eső ellenére - Luca hatására - esőkabátokkal és nadrágokkal felszerelkezve kikerekeztünk a tóhoz, hogy meghallgassuk. Meglepetésemre a koncerten nagyon kevesen voltak és mi is csak keveset maradtunk, mert Luca Margit néni (az ovi vezetője) nyomára akart inkább bukkanni. Néhány számot meghallgattunk, majd felkerekedtünk. Felfedeztük a "meseerdőt", kiélveztük a vurstlit (kisautóztak körbe-körbe, később ugrálóváraztak), hancúroztunk a tó partján, néztük a wakeboardosokat,végül hazatekertünk.

Boldizsár

Bobóról azt mesélik a bölcsiben, hogy igazi mókamester. Mostanában - amióta Csilla néni észrevette és elnevette magát - azzal szórakoztatja a társait, hogy a wc-n ülve - egymás mellett van egy kicsi és egy nagy wc - lehúzza a szomszédja wc-jét. Azt is mondják, hogy sok az energiája és nagyon mozgékony. Újabban az udvaron a fára mászást gyakorolja a nagyokkal és dinósat (a gyerek nevezték így el egymás között a fogócskát) játszik velük. Itthon sokat fogócskázik, labdázik, bicajozik és megállás nélkül bárhol bármire vagy bárkire felmászik és ugrál. A beszéde is sokat fejlődött, már egy jó ideje mondatokat mond és helyesen ragoz, sokat bővült a szókincse, amiben Lucának is nagy szerepe van. Előszeretettel ismételgeti azokat a dalokat, mondókákat, amiket a kicsi lány az oviban tanult. Az esti éneklésbe is gyakran bekapcsolódik, sőt reggelente gyakran arra leszek figyelmes, hogy még az ágyban fekszik, de már énekelget.

Az étvágya most is remek, de váratlanul egy-egy ételre kijelenti, hogy "ezt nem szeretem". Kiderült, hogy a bölcsiben sok gyerek válogat és őket utánozza. Szerencsére az esetek többségében rájön, hogy a nem szeretem ételt mégis szereti. Imád a konyhában lenni, remek kis kukta, ma a karalábéleveshez ő mosta meg a répákat, előkóstolta a nyers karalábét, sót szórt bele és ügyesen kavargatta azt.
A rajzolásra is nagyon rákapott és tegnap nagy meglepetésemre egy nem túl egyszerű pontösszekötős feladatot szinte teljesen egyedül tökéletesen megcsinált. És persze vág, ragaszt, gyurmázik.
Egyre önállóbban öltözik, vetkőzik, kitartóan gyakorolja a pattentolást a pizsijén. Pelust már csak alváshoz kér/kap. Az ajándék habfürdőknek hála újra örömmel jön fürdeni, a hajmosással bezzeg még küzdünk.
Akaratos kis tökmag, aki, ha nem kapja meg, amit akar, akkor küzd érte ("verekszik" Lucával) vagy hisztizik.A szabályokat pontosan tudja, de újra és újra szereti próbálgatni a határait. Imád szirénázni, vonatozni, autózni és ő is kedveli az óvónénik Hófehérke és a törpék előadását. Remek kis fickó, aki mindenkit levesz a lábáról.

2013. május 21., kedd

Hetedhét piknik - május

Május első napsütötte vasárnapján második alkalommal látogattunk el az Akvárium Klub Hetedhét Piknik rendezvényére. A program igazi családi esemény; koncerttel, kézműves foglalkozásokkal (by Tündérflotta), mini kötélpályával és egyéb közösségi eseményekkel várják a látogatókat. Tekintettel a jó időre a programot a szabadban, a klub feletti füves területen rendezték meg. 


Készítettünk egyedi, színes, virágos hajgumikat, színeztünk madarakat, csipkemintás mézeskalácsot készítettünk, Öcsi a kötélpályán egyensúlyozott, Lulunak  hosszú-hosszú sorban állást követően arcfestés készült és mindeközben élőben hallgattuk Bognár Szilvit és zenekarát.

 Amíg Luca és Apu sorban álltak mi Boldizsárral igazi fiús programot rögtönöztünk. Felfedeztük Budapest tömegközlekedését; villamosoztunk, metróztunk és még földalattival is mentünk.A legnagyobb sikere az alagútnak volt.
A hosszúra nyúlt, eseménydús délelőttöt egy isteni ebéddel zártuk a Buddha Express-ben. (Hangulatos gyorsétterem, ahol a látványkonyhában frissen, wokban készítik az ételeket.)

(Persze az Anyák napját is megünnepeltük, úton a rendezvényre én például isteni rózsafagylaltot kaptam az egyik kedvenc fagylaltozómban. )

Tesók


Hajvágás

Nagy nehezen végre rászántuk magunkat április végén, hogy levágjuk Boldizsár haját. Azt hiszem a képek magukért beszélnek.