2014. június 9., hétfő

Nyár van

Gabesz szombaton kitakarította és feltöltötte a gyerekeknek a nagy medencét, aztán fény derült egy apró ám de nagyon komoly problémára. A medencénk sajnos kilyukadt és ereszt belőle a víz. A gyors elsősegély (kívülre elhelyezett tapasz) nem bizonyult sikeres megoldásnak, ezért valami mást kell kitalálnunk.
Szerencsére eszembe jutott, hogy eltettük a garázsba a gyerekek baba medencéjét és bizony most nagyon jó szolgálatot tesz. :)

ma már a vízipisztoly is előkerült:



Mecsextrém Park - Pécs

Régóta tervben vettük, hogy Szekszárdról átruccanunk Pécsre, most már elmondhatjuk, hogy a határában jártunk. Gyermeknap előtti szombaton a Mecsextrém Parkban jártunk.
Az időjárással hatalmas szerencsénk volt, odafelé a kocsiban ugyan elkapott minket egy futó zápor és bobozáskor is szemerkélt egy kicsit, de ezt leszámítva igazi, szép, meleg, kora nyári időnk volt.
A belépőjegy ára elsőre elég magasnak tűnt, de aztán majd egy teljes napot eltöltöttünk a parkban és rájöttünk, hogy ha külön-külön vettünk volna igénybe egy-egy programelemet biztosan nem úsztuk volna meg ilyen "olcsón", szóval ár-érték arányban elég jól vizsgázott a hely.





A gyerekek elsőnek a kötélpályán mentek végig, majd igyekeztünk megdönteni a bobokkal gyorsasági rekordunk, végigsétáltunk egy tanösvényen, bekaptunk néhány falatot, majd a játszótér hatalmas csúszdái, érdekes járművei, hintái és trambulinjai várták ránk. A nap végére jól elfáradtunk és bőven maradt még legközelebbre is kipróbálni való.

Gyereknap - Szekszárd

áfonyás vattacukor - lényeg, hogy kék

arcfestés mindenek előtt

végeredmény?

"tűzoltás"

hordólovaglás

diócsipegető

2014. június 8., vasárnap

Szekszárdi pillanatok

 a kedvenc játszóterünkön:


 Maminál a kertben:



Évzáró a Süni csoportban

Úgy megnőtt ez a gyerek! Még mindig nagyon anyás és nehezen viseli a változásokat, de nagyon nyitott és könnyen barátkozik. Miközben a régi barátaihoz (Regi, dani) "ragaszkodik", szerzett új barátokat (Szonja, Barnabás) is és szerencsére mindenkivel jóban van.
Igazi ovis; önálló akarata van; még megkérdezi a véleményemet, de már a saját feje után megy. Ha pedig valami nem úgy történik, ahogy ő szeretné, puffog, visszadumál, pofákat vág, durcizik.
Sokat kérdez és szívja magába az információkat, Anikó néninek (logopédus) és a sok gyakorlásnak köszönhetően a beszéde javult és a kritikus hangzói (susogók, o-ó, u-ú, ü-ű) is érthetőek. Sokat rajzol szinez, fest, ragaszt, ügyesen szaval és énekel.

Nagyon készült az évzáróra és meglepő módon az volt a kérése, hogy üljünk az első sorba. Sikerült ott helyet foglalnunk és ez végtelenül boldoggá tette. Önfeledten, vidáman, nagyon ügyesen szerepelt, öröm volt nézni a ragyogó kis pofiját.

Klassz kis műsor volt, a gyerek mind felszabadultak voltak, magukat adták a mi nagy meglepetésünkre.

Eltelt egy "tanév" - Évzáró a Mackó csoportban

Hihetetlen, de Boldizsár már majdnem egy éve óvodás. Az eltelt idő alatt nagyon sokat fejlődött. Sokat gazdagodott a szókincse és egyre érthetőbben fejezi ki magát. A foglalkozásokba örömmel bekapcsolódik, fest, ragaszt, énekel, tornázik, mondókázik és persze sok kis barátot szerzett magának.
Marika nénit, Szilvi nénit és Ica nénit nagyon szereti, de könnyen nyit más felnőttek felé is. Az oviról szívesen mesél, esténként elénekli az új dalokat és biztosan elpanaszolja, ha valami sérelem érte (ledöntötte valaki a várat, nem engedték be a lányok a kisházba, megkarmolta az egyik fiú). Fantáziadús kisgyerek, a vágyait megtörtént eseményekként meséli el. (Ma medencéztünk, erre elmondta, hogy kedden Marika nénivel mennek fürdeni és busszal és vonattal is fognak utazni.)

Bobó már nagyon várta az évzárót, nem bírt titkot tartani, elárulta nekünk, hogy ő fa lesz. Nagyon szép sudár fa volt, csak úgy lengedezett az ága a szélben.