2010. április 7., szerda

Játékszenvedély

Luca még járni sem tudott, amikor elkezdett szenvedélyesen rajongani a motorok iránt. Eleinte csak messziről figyelte a tovarobogó "nagyokat", majd nekiállt közelebbről is megismerkedni e csodás járgányokkal - toligálta és cipelte őket. Mindezt olyan lelkesen tette, hogy Ő lett a játszótér hivatalos parkolóőre :D A születésnapjára megleptük a legkisebb motorral, ami bizony egészen sokáig nagynak bizonyult. Hétfőn este megtört jég, Lulunak sikerült a lakásban egyedül felülnie, majd leszállnia imádott mocijáról, végül el is indult vele - eleinte ugyan többet ment hátrafele, mint előre, de legalább mozgásba hozta a járgányt. (Az egész este ezen mozdulatsor begyakorlásával telt.) Ma már magunkkal vittük a játszóra a motort és nem hiába tettük, mert Luca lelkesen mutogatta újdonsült tudományát kicsiknek és nagyoknak.
A másik szenvedélye a homokozó. Legyen napsütés, szél vagy szemerkélő eső nekünk a játszón, pontosabban a homokozóban a helyünk. Napi menetfelszerelésünk része a két lapát, a gereblye, egy-két vödör és homokozóforma. Persze a legnagyobb szórakozást a lapatolás, a homokvár-rombolás és a homoktúrás jelenti. Ma az egyik kis havertól kölcsönvett egy nagyobbacska lapátot, majd mosolyogva közelített felém és hangos kurjongatás közepette nyakamba lapátolt egy kis homokot.

Mostani kedvencek

Hű, ebben a tojásban zörög valami!


Hiába szánja Anya a legjobb falatokat Nekem, mindig Apa szendvicse a legjobb!!!

2010. április 5., hétfő

Húsvét

Végre eljött a várva várt nap, amit annyi - elsősorban apai - készülődés (tojásfestés, sonkatekercs és franciasaláta készítés, répás muffin sütés) előzött meg. Miután befutott minden nagyszülő kezdődhetett a kertben a tojásvadászat. Épphogy kiléptünk az ajtón Luca már szaladt is, na nem ám tojást keresgélni, hanem begyűjteni a homokozókészletet. Lapáttal és vödörrel felszerelkezve indult a keresgélés, még szerencse, hogy Nagyi és Mami személyében lelkes segítőkre talált Lulu.

Törpe begyűjtötte az összes kincset, megtört néhány festett tojást és nem fedezte fel, hogy a színes csomagolópapír alatt finom csoki bújik. Ezzel teljesítette is "kötelességét", indulhattunk kutyalesre.


Ma hála a vendégseregnek újabb tojáskeresés volt, de most, mivel kint nagyban esett az eső, Luca szobájában gyűltünk össze. Volt móka és kacagás, a csokitojások remekül gurultak a padlón.


Végül Pocaknak csak sikerült kibontani az egyik csokitojást és fülig érő szájjal üdvözölte a kellemes meglepetést. Szerencsére résen voltam és csak egy kicsi kostoló lett a vége.