2013. január 3., csütörtök

Készülnek a Hello Kitty-s szülinapi meghívók


fejforma megrajzolása a dekorgumira

orrocskák színezése (nem volt sárga dekorgumink)

szortírozás - fejek, szemek, orrok, masnik
a majdnem kész műalkotások

2013. január 2., szerda

2013. január 1., kedd

BÚÉK





Különös Szilveszter

Luca 29-e óta lázas beteg és fájlalja a hasát, ezért 31-én ellátogattunk a szentendrei ügyeletre, ahol megállapították, hogy lassú a bélmozgása és fel van puffadva a hasa. Espumisant, citromfű teát,diétát ill. szükség esetén lázcsillapítást írt elő az orvos. Így indultunk neki az óév búcsúztatásának. A délutáni sziesztát követően Attilával és Petivel (Gabesz barátja és 10 éves kisfia) játszottunk, elővarázsoltuk a két kis trombitát és az uncsitesóktól örökölt jelmezeket, majd sajtos rudat sütöttem a gyerekekkel estére.
Peti is Bobó sajtot reszelt

Lulu tésztát gyúrt

Öcsi lelkesen nyújtotta a tésztát

Ünnepi vacsora nem készült az idén, de így is került valami azért az asztalra. Gyerekpezsgőt sem bontottunk, hogy ne fájdítsuk jobban Lulu szívét. Az est fénypontja egyértelműen a Gabesz által celebrált tűzijáték volt. (Az utolsó felvonást Bobóval már csak a konyhából néztük, mert megijedt a nagy hangtól.)

2012 utolsó vacsorája
Az altatás a tűzijátékok és a peterdák közepette egész jól ment (este 10 volt), de a nyugodt pihenés nem sokáig tartott. Lulu egy óra múlva sírva ébredt, a lázcsillapító ellenére is felment a láza, Bobót is felverte a lárma, így Apa hamar szolgálatba állt és az éjszakát a gyerekek mellett töltötte.

2012. december 30., vasárnap

Vilmoson



Gyöngyfűzés

Tegnap az egyik kis rejtekhelyről apró rózsaszín fa gyöngyök kerültek elő, amik teljesen lázba hozták a csemetéket. Szerencsére volt itthon vékony drót, így nekiállhattak gyöngyöt fűzni. Hihetetlen ügyesek és kitartóak voltak, olyannyira, hogy újabb gyöngyöket kellett kerítenem. Elővettem a korábban már direkt erre a célra vásárolt virág (csillag) tésztát és egy kis zacskó apró fehér gyöngyöt is. A tésztával, mivel lapos és ezért nehéz megfogni, kevésbé boldogultak, de még így is többet felfűztek belőle. 


Boldizsár felfűzött egy kis kukacot, majd abbahagyta; Luca nagyon kitartóan szorgoskodott, végül egy szép kis karkötőt készített.