2016. október 23., vasárnap

Kalamayka tábor Katáékkal

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is szerveztünk saját tábort. A tábor vezetőjének Katát (időközben újra bölcsis néni lett), segítőjének Annát (most érettségizett és bölcsis nénik készül), játszópajtásnak Esztit kértem föl. A barátaink között hamar híre ment a tábornak, végül tizenhárman gyűltek össze és majdnem mindenki ismert mindenkit.

A hétköznapok módszertanilag hasonlóan teltek. Minden nap valamilyen téma köré szerveződött és ahhoz kapcsolódott a kézműves foglalkozás, a közös játék és a csendes pihenő alatti mese. Készültek halak, zöldségszobrok, Minion nyakláncok, jutott idő kidobósra, focira, fürdésre, közös tornára.

Ebédet, előzetesen a szülőkkel is leegyeztett étlap szerint, a helyi étteremből rendeltünk. Az ételek fogadtatása vegyes volt, de soha senki nem maradt éhesen. A hét végén aztán a gyererkek egy rövid műsorban bemutatták, hogy mivel foglalkoztak a héten.

Uncsitesók

Szerencsére Évi és Jimmy idén is velünk tölthetett néhány napot. A lányok napközben önállóan bicikliztek a környéken, játszóztak és meglátogatták Marika nénit. A fiúk közös szenvedélye a főzés, a fürdés és a számítógépes játékok.