2014. november 17., hétfő

Bobó önarcképei

Igazán cuki
 




A fogtündér ismét nálunk járt

és egy kedves gyurmakép készítő szettel lepte meg Lulut.

Örültünk, hogy végre kiesett a foga (immáron a !.), mert már egy ideje kibújt mögötte a maradandó foga.

Gyerekkonyha - Banános zabpelyhes keksz

Márton napján Marcit láttuk nálunk vendégül. Munkanap lévén előzetesen nem tudtam készülni semmilyen vendégváró finomsággal, azonban ez egyátalán nem okozott gondot. Még ki se léptünk az oviból, amikor az én két kis manóm - egymástól függetlenül - bejelentette azon igényét, hogy hazaérve süssünk valamit.
Elfekvőben volt néhány barnuló félben lévő banánunk, ezért ebből készítettek a gyerekek sütit. Először villával összenyomták a banánokat,
 
majd kevertek hozzá apró szemű zabpelyhet, fűszereket (fahéj, gyömbér, szerecsendió), kevés barna cukrot, végül tördeltek bele maradék csokikat.
 
Az egész elkészítése sütéssel együtt sem vett igénybe egy órát. És az eredmény nagyon fincsi lett.

Karkötőkészítés villával

Luca hetek óta szenvedélyesen készíti a karkötőket. Az egyszerű hurkolás már nem jelentett neki kihívást, ezért bonyolultabb eljárást kerestünk. Szerencsére a kicsilány emlékezett rá, hogy a múltkor a neten mutattam neki egy villás technikát, ezért azt kellett megtanulnunk.
 
A videó remek segítségnek bizonyult! Azóta számos szebbnél szebb darab készült. Sőt annyra belejött Luca, hogy már rendeléseket is felvesz és ma már az oviba is magával vitte a munkájához nélkülözhetetlen eszközöket. (Az első rendelést természetesen Bobó adta le.)

Alkotásaink

Nem tudom más családoknál ez hogy alakult, de nálunk a gyerekek rendszeresen igénylik, hogy alkossunk együtt. Bár sokat böngészek erre-arra előfordul, hogy ott és akkor mégsincs ötletem. Ilyenkor vagy a gyerekek segítenek, vagy az előkerülő anyagok hozzák meg az inspirációt. Mindketten nagy örömmel vetik bele magukat az alkotásba. A tollak, ceruzák, ollók, ragasztók, színes, fehér, író és karon papírok állandó kellékei a hétköznapjainknak. E mellett gyakran más módon is felhasználjuk az egy bizonyos céllal begyűjtött kreaív anyagainkat. Legutóbb szörnyecskéket készítettünk úgy, hogy a Play Mais színes kukoricáit ragasztottuk fel papírgurigára.
 
 
És persze van olyan alaklom, amikor a gyerekek csak azt jelentik ki, hogy festeni szeretnének és közben meg már ott van a kezükben egy papírguriga is. Bobó épp így készített nemrégiben ezeket a cicákat is.