2016. október 8., szombat

Narnia tábor Annával - július

Ismerős szülőkkel beszélgetve hamar kiderült, hogy nem csak nekünk okoz gondot megoldani a gyerekfelügyeletet a teljes nyári szünet idejére. Igyekeztünk olyan megoldásokat kitalálni, ami többünknek is jó lehet. Így alakult, hogy Regi anyukája felkérte Annust szervezzen egy hét tábort a gyerekeinknek. A lebonyolításban aktívan "felügyelőként" részt vett még Roland és Mariann (Annus édesanyja) is, aki vállalta a gyerekek házi koszttal való ellátását is.
A programban volt kézműveskedés, szabadtéri mozgásos játékok, sorversenyek, kirándulás az Állatkertbe és a Csúszdaparkba (Hajógyári-sziget), délutáni mesenézés, társasozás. Luca és Bobó egyaránt társra lelt a táborban, hiszen a többiek ovis és iskolás társaik voltak.

2016. október 3., hétfő

Pizsama party

Amíg a fiúk Szekszárdon jártak Maminál Luca pizsamapartyzott a barátnőivel.
Meghívó éjjeli baglyoknak
Bianka és Szonja délután érkeztek és rögtön közölték velem, hogy ők bizony éjfélig fent lesznek. És bár nagyon aktívan telt a délután és az este (fürödtek, körmöt festettek, pillecukrot sütöttek, társasoztak) bizony kibírták éjfélig. :)
Pillecukor sütés gyertyával

Habfürdőző kis boszik
Másnap kora reggel engem ébresztettek a lányok, hagyták, hogy Luca kipihenje magát.

Kézműves tábor

Június utolsó hetében a gyerekek - napközis - kézműves táborban voltak a Faluházban. Bobónak ez volt az első tábora és nagyon várta. A lelkesedése azután is megmaradt, hogy kiderült ő az egyetlen fiú a csoportban. Szerencsére a gyerekek közül többeket ismertek, velük volt Iza és Bianka, Gerda és Gréti, Szonja.

A tábor, amolyan mini divattervező iskola volt. Készítettek nyakláncot, kistáskát, festettek pólót és készítettek ruhát ill. pólót. A kézműveskedés mellett lehetőségük volt mozogni is, tornáztak, játszótereztek és minden nap elsétáltk ebédelni. A hetet egy rövid, zenés divatbemutatóval zárták.


Vége az első osztálynak

Luca nagyon jól vette az első évet. Nyitott, érdeklődő, szorgalmas kislány. Aktívan részt vesz a tanórákan, odafigyel a társaira, építi és ápolja baráti kapcsolatait.
barátnők
Számomra nagy öröm, hogy megszerette az olvasást és most már a szabad idejében itthon is gyakran félrevonul egy-egy könyvvel.
Kitűnővel végezte az évet (matematikából és környezetismeretből dícsérettel), amit tanárai egy ajándék könyvvel és egy cirkuszjeggyel jutalmaztak.
Szoszo, a legjobb barinő
Az év végére érzékelhetően elfáradt, de szerencsére az utolsó hétre már csak csupa vidám program maradt. Elmentek az osztállyal a Fővárosi Állatkretbe, a Hajógyári-szigetre, kirándultak a Gyada tanösvényen, felfedezték Katicáék farmját és kimerülésig játszottak a Tarzan Parkban.
Ildi nénivel