2011. május 7., szombat

Képzeljétek

Képzeljétek, ma ebédnél megkóstoltam néhány nagyon puhára főtt répakarikát, mókás volt csócsálni. Ja és külön tányérba kaptam, amit szintén megkóstoltam, szerintem jobb, mint a répa, mert le is lehet dobni és olyan muris hangja volt, amikor földet ért.

2011. május 3., kedd

Bicaj

Vasárnap volt 1 hete hogy Lulu megkapta a futóbiciklit a nyuszitól, már Budakalász utcáit rója vele. A hévnek csenget, a kiscicát megkergeti, az autók elől az út szélére húzódik.

2011. május 2., hétfő

Fogas kérdés

Ma reggelre kibújt Boldizsár második foga (jobb alsó 1-es), méltó ünneplése ez annak, hogy ma lett 8 hónapos. Ennek örömére el is nyammogott egy kölesgolyót a játszón.

2011. május 1., vasárnap

Kóstolgatunk - husimusi

Az étlapon most már a húsos menük (csirka, borjú, puyka) is helyet kaptak. Boldizsár meglepően hamar rákapott az új ízekre. Az már elsőre látszott, hogy szeret és tud enni, de idő kellett ahhoz, hogy a pocakja is megedződjön. Mostanság már napi 2-3 alkalommal eszik bébiételt (kb. fél adagot) - délelőtt gyümölcspüré (alma, őszibarack) magában vagy pl. zabpehyellyel dúsítva, ebédre zöldésges husi és estére ismét gyümölcspüré ált. kölessel sűrítve. Lassan megjelennek végre a friss bio zöldségek, gyümölcsök a piacon, de addig maradunk a kész bio bébiételeknél. (Addig se kell kétfele főznöm.)

Futóbicikli

Hosszas utánaolvasást követően múlt vasárnap a nyuszi végül egy fém (sárhányókkal és kézifékkel felszerelt) futóbringát hozott Lucának, amit a kicsicsaj azon nyomban ki is próbált a teraszon. Lulunak először persze nagyon furcsa volt, hogy a bicaj eldől és nem lehet vele olyan könnyen gurulni. Hamar elő is vette a piros motort, mert azzal már nem kihívás a haladás. Kedden délután, amíg Boldizsár aludt a teraszon, kicsaltam az utcába gyakorolni egy kicsit. Eleinte vonakodott és inkább pitypangot, kavicsot gyűjtött, de aztán nagyon belejött, az Apucinak tartott esti bemutatónak csak nem akart vége lenni. Azóta is minden nap lelkesen gyakorolunk az utcában és a környéken, természetesen bukósisakban. Ma, amikor végre elállt az a fránya eső, elmentünk hármasban (Gabesz itthon szerelt) levegőzni. Luca önállóan felvette a sisakját és már indult is a bicajért. A 1,5 órás séta alatt, miközben Bobó jót aludt a babakocsiban, Lulu kipróbálta a környék guripályáit, tócsáit és göröngyeit, valamint beszerezte az első sérülését is. (Semmi komoly, egy hirtelen megállás alkalmával valahogy beleütötte a száját a kormányba, ami kissé felrepedt és eléggé vérzett. Egy zsebkendővel, kis vízzel és néhány biztató anyai szóval gyorsan orvosoltuk.) És persze már nagyon várja, hogy Boldizsár és biciklire pattanjon és együtt fedezzük fel a környéket.