2016. április 10., vasárnap

Görisek













Kutyasétáltatók

Közelben lakó barátaink kutyája, Ropi, végre megkapta az összes szükséges oltást ahhoz, hogy kitehesse a lábát a házból. Miután a gyerekek imádják Ropit és a gazdáikat is egyik délután közös sétára mentünk.

"Egri-vár"

A sünis kis csapattal egy márciusi reggel útra keltünk, hogy bevegyük az Egri-várat. No, nem az igazit csak a pilisborosjenői mását. (Itt forgatták 1968-ban az Egri csillagok című filmet.)
Az odaúton a gyerekek csapatokba verődve rohantak előre, élvezték a  könnyed sétát, majd a lejtmenetet is. A várat hamar birtokba vették, bujócskáztak, ugráltak és finomfalatokkal pótolták az energiájukat.
Felirat hozzáadása

csapatunk
 
A visszaúton, az eröltett hegymenet már komolyabb kihívást jelentett mindannyiunknak. Szerencsére mindenki legyűrte az akadályt.
indulás vissza
megfáradva

végig a saját lábán jött

Locsolkodás

Amióta gyerekeim vannak azóta újra élvezem ezt  a napot is. Bár idén Lucának betegecskén nem sok kedve volt tojást feteni, azért néhány egyszínűt Öcsivel együtt így is festettünk. Vasárnap este még nem sok kedve volt az egészhez, de másnap reggel már korán kelt és kicsinosítva várta a locsolókat. Elsőként Bobó és Apa locsolta meg, Bobó ügyesen elmondta az oviban tanult kis verset, Gabesz meg a klasszikus Zöld erdőben jártammal rukkolt elő.Aztán jöttek szép sorban kicsik és nagyok.







Persze Bobó is útra kelt Apával és jó néhány tojást begyűjtött a kis táskájába.

Húsvétoltunk

Amíg a gyerekek nem voltak itthon, igyekeztem megejteni a tavaszi nagytakarítást és húsvéti díszbe ölötöztetni a lakást. Az egész heti betegápolást követően nehezen ment az áthangolódás.

Miután vasárnap reggel Szentendrén Apánál már begyűjtötték a nyuszi ajándékait kissé csalódottan jöttek haza a tojáskeresésre, ugyanis ez a fránya nyuszi csak fél pár görkorit vitt Apához. Itthon aztán a sok csokitojás mellett előkerült a a görkorik másik fele és még két apró ajándék a nyuszinak írt listáról.
Star Wars kislegó

Sminkkészlet