2009. december 10., csütörtök

Nyavalyák

Szerdán hajnalban szokás szerint felébredt Luca, gondoltam a szokásos szopi és alvás következik, de nem így történt. Ugyan szopizott egy keveset, de ahelyett, hogy elaludt volna felült az ágyban és elkezdett hangosan sírni. Próbáltam megnyugtatni sokféle módon, de nem jártam sikerrel. Végül betettem a mei tai-ba és lejöttünk a nappaliba, hogy legalább Gábor pihenhessen még. Énekeltem neki - persze csak kíméletesen ;) - beszéltem hozzá, sétáltunk, már-már elpilledni látszott, amikor hirtelen többször egymás után hányt. Ez volt az első alkalom, megrázó élmény volt számomra. Láthatóan Luca viszont megkönnyebült utána. Átöltözés, lemosakodás után gyorsan álomba is zuhant és csak 10 óra után ébredt fel. Reggel jókedvűen kelt Teljesen egészségesnek tűnt, láznak, hőemelkedésnek hírét se hallottuk. Gondoltam diétára fogom, ki tudja, mi okozhatta a galibát. Aztán még a délelőtt folyamán volt egy hosszú, fájdalmas sírás. Konzultáltam a gyerekorvossal, aki azt javasolta, hogy amíg kijön személyesen megnézni Lucát, addig is adjak neki egy lázcsillapító kúpot, mert annak fájdalomcsillapító és görcsoldó hatása is van. A kúp hatott, a kicsi lány majdnem 3 óra hosszat aludt. A vizsgálat szerint tüdő, torok tiszta, azonban taknyos - ezt eddig is tudtuk - és az húzódhatott rá a bal fülére (hallás, egyensúly) és ez okozhatta a hányást. Napi 3x10 perc fülmelegítés és napi 2x3 csepp fülcsepp. Törpe a fülmelegítést elég jól viseli (Babazokniba töltöttem sót, amit mikróban melegítek, majd beleteszem egy másik babazokniba és úgy Pocak fülére, ahová egy kötős füles saőka segítségével rögzítem.), főleg, hogy a szükséges 10 percet általában a hintában töltheti ;) A fülcseppentés két emberes, küzdelmes feladat, mert muszáj lefogni, hogy kibírja a cseppentést és hogy utána maradjon még 1 percet fekve. Persze mindehez közel 2 hete társul a rendszeres (napi 2-4 alkalommal) orrszívás. Most ott tartunk, hogy tudja, hogy az orrszívás után jó lesz neki. A tengervizes orrspray-hez már tartja a kis fejét és lelkesen kóstolgatja a lefolyó sós vizet. Előfordult, hogy már az orrszíváshoz is tartotta a kis buksiját és nem kellett lefektetnem és lefognom, de ez még nem túl gyakori. Remélem, nemsokára újra egészséges lesz a kicsi lány.

2009. december 7., hétfő

1-2-3 a Mikulás

Közelednek az ünnepek, bemelegítésként Mikulás partykra voltunk hivatalosak. Luca nagyon jó lehetett vagy egyszerűen csak üres volt a tavalyi évi rosszaság-lista, mert háromszor is ellátogatott hozzá a Mikulás.
Pénteken az SAP-ba voltunk hivatalosak egy előadással és kézműves foglalkozással egybekötött batyus Mikiváró partyra. Luluka nagyon élvezte a
Marionett és fakanál-báb előadást, szokásától eltérően 10 percig is képes volt egyhelybe maradni, és majdhogynem tátott szájjal figyelte az izgő mozgó kis figurákat, illetve a hatalmas nénit. Az ajándékosztásnál amikor a nevét halotta, bátran odament a Mikuláshoz a csomagjáért, amit aztán addig nem is engedett el amíg a maga módján ki nem bontotta. Értsd ezalatt azt, hogy addig addig nyúzta a zörgős zacskót és tartalmát amíg ki nem szakadt... Nagy dícséretet kapott Luca hogy mennyire jószívű és vacsoránál mindig megeteti a kis Legofigurájét is, de meg is kérte hogy a jövőben egyen rendesen. Élményekkel tele vettük hazafele az irányt, mert tudtuk hogy másnap a Flow Mikulás látogatja meg a csöppségünket.




Ébredés után gyors reggeli, orrszívás, majd irány Budapest. Időben érkeztünk, vetkőzés
és lecuccolás után máris kezdődött a program. Egy nagyon kedves rénszarvaslány hangolta rá a gyerekeket egy énekes műsorral a Mikulás érkezésére, aki hamarosan meg is érkezett. Luca itt is örömmel vette el az ajándékát amit engedett kibontani ugyanis egy kis plüss macsek volt benne akit rögtön a barátjának fogadott. Próbálta beletenni a szájéba a cumitját, puszilgatta, és vitte magával mindenfele. Itt is volt kézműves foglalkozás, de nem jött be. Helyette lufi, evés és szopi volt a program.

Vasárnap reggelre itthon Luca kiscsizmája is megtelt ajándékkal, az egyikben egy narancs, a másik tele kölesgolyóval, a katicás bábkönyv pedig már bele sem fért. Hatalmas örömmel harapott bele a hámozatlan narancsba, majd elkezdte eszegetni a kis golyókat, miközben lelkesen vizsgálgatta az új könyvét. A harmadik ajándék, egy hinta már egy héttel korábban megérkezett, azóta is lelkes használója.