2015. január 3., szombat

Boldog Karácsonyt

Luca krétarajzával kívánunk boldog Karácsonyt!

2014. december 29., hétfő

Pocakmanók


Pocakmanók a konyhában




Luca nap - Digi birds

A Süni csoport a héten egész nap Luca napra készült. Táncoltak, boszorkánykodtak, búzát ültettek. Pénteken aztán itthon és az oviban is megünnepltük a kicsilányt.
Nem kis utánjárással, de végül sikerült teljesítenünk Luca kívánságát; Digibirds-öt kapott tőlünk. Ugyan nem vagyunk híve a mindeféle hangot adó műanyag játékoknak, de ez a kis madárka egész bájos, ráadásul a fütyüléssel Luca edzi is a száj- és nyelvizmait is.

December

Szeretem a decembert, élvezem, hogy azon törhetem a fejem, milyen lesz az idei adventi koszorú, az ajtódísz, hogyan dekorálom a házat, mit fogunk a gyerekek adventi naptárjába rejteni, mit hozzon a Mikulás, mivel örvendeztessük meg Lucát a névnapján, mit süssek az ünnepekre, mivel lepjük meg Karácsonyra a család apraját nagyját, a barátainkat, az óvónéniket.
Ilyenkor igazán minden arról szól, hogy időt szakítunk magunkra, odafigyelünk egymásra és megpróbálunk néhány boldog pillanatot csempészni egymás életébe.

Az idei adventi naptár kis csomagokból állt, ami finomságokat (cerbona szeletet, csokidrazsét, forró csokit, pikecukrot, stb.), színezőt, téli faliképet, közös kézműveskedéshez szükséges kellékeket és a Manók apró üzeneteit rejtette (pl. "Menjetek korizni.", "Süssetek valami finomat a barátaitoknak!" ...).
A Manók most arra is megkérték a gyerekeket, hogy vegyenek részt a Baptistákáltal szervezett cipősdoboz akcióban, azaz régi játékaikból, kinőtt ruháikból készítsenek kedves kis csomagot egy-egy szegény gyereknek. Végül 3 csomag készült, amibe Luca saját készítésű gumikarkötőket és karácsonyi kis rajzot is rejtett.