2015. április 19., vasárnap

Testvérként játszani

Luca és Bobó nagyon jó testvérek, az esetek többségében szívesen játszanak együtt vagy egymás mellett, csak nagy ritkán vágynak privát szférára. Közösen rajzolnak, kézműveskedenek, szerepjátékoznak. Általában Luca osztja a lapokat, de szerencsére elég rugalmas, így Bobó kreativitása is kibontakozhat. Ma éppen bunkit építettek 6 szék és 3 takaró felhasználásval, elemlámpával világítottak. Lulu a babáját, Bobó nagykutyát és a kardját vitte magával, hogy harcosként megvédelmezhesse a támadástól a többieket.
Egyre többször lefoglalják magukat ill. egymást, szólnak, ha igény tartanak rám. Ilyenkor segítségre van szükségük vagy társasozni, kártyázni, sütni-főzni, esetleg kézműveskedni szeretnének.
Ma krepp papírból girlandokat készítettek először az én segítségemmel, aztán már nélkülem együtt és egyedül is.


A barátaikkal ovin kívül is szeretnek együtt lenni. Lulu gyakran meghívja Regit, Szonját, Daniékat és őt is sokszor invitálják. Boldizsáréknál ez még elé ritka, de látva Lulut ő is igényli, ezért inkább csak mi látjuk vendégül a kis barátait, Barnust, Izáékat.
Tegnap épp Iza és Bius volt nálunk. A két lány szinte egykorú a mieinkkel, így ilyenkor mindnekinek akad társa, nincs kiközösítés, párban vagy közösen játszanak/játszunk.
ugróiskola

lánykérés?

Nyári melegben


Locsolkodás

Kicsiként imádtam a húsvéti készülődést, barkát tettünk az asztalra, tojást festettünk, kuglófot, kalácsot sütöttünk és apró ajándékokat kaptunk. Ezek közül leginkább anyai nagyszüleim hagyományos ajándékára emlékszem, ami a dollár boltból beszerzett Donald rágóból és egy apró fehér műanyag nyuszit rejtő piros műanyag tojásból állt. Annak ellenére, hogy ez nem volt különösebben szép darab, mindig nagyon örültem neki.Ovis, kisiskolás koromban nagyon vártam a locsolókat, aztán tizenévesként már igyekeztem elkerülni őket, végül szépen elmaradtak. 
Ma a gyerekekkel együtt újra élhetem a készülődés örömét és a várakozás feszültségét. Bobó már napokkal előre kikészítette a parfümjét, Luca gyakorolta az oviban tanult köszönő verset.
"Köszönöm, hogy köszöntöttél,
Rózsavízzel megöntöztél,
Én is köszöntelek Téged,
Tojás lesz a fizetséged."
Péntek reggel a kicsilány csinibe öltözött és kosarában a tejcsokis és robbanó cukros csokitojásokkal repült az oviba.  Az itthon festett tojásokat és a Kinder tojás belsőkből készített Minion-okat megtartottuk a hozzánk látogatóknak.
 
Szokás szerint vasánap kora reggel izgatottan ébredtek a gyererekek és legszívesebben már pizsamában indultak volna tojást keresgélni a kertben. Hiába mentek volna, mert előző éjjel nem sok jót ígért az időjárás előrejelzés, ezért még semmit nem dugtunk el. Végül leszereltem őket egy mesével és így időt nyertem Apucinak, hogy bebújhasson a nyuszi bőrébe és elrejthesse a tojásokat és az apró ajándékokat.
 

Húsvét hétfőn elsőként Bobó mondta el köszöntőjét, amit szabadon két variációban (1. "Zöld erdőben .. kék ibolyát .." 2. "Kék erdőben ... zöld ibolyát ...") is előadott, majd alaposan megöntözött minket.
 
Aztán a fiúk felkerekedtek és meglocsolták Zsuzsit (Barnus anyukáját), Nórit és Dettit, Izáékat; jó sok finomságot begyűjtöttek.
Mi itthon vártuk a fiúkat, elsőként Marciék érkeztek, majd sorban jöttek a többiek: Soma, Levi, Fábiék, Daniék. Az apukák is nagyon lelkesen locosltak, sajnos, engem sem kíméltek.