2010. augusztus 13., péntek

Dinnye

Ismerkedem a dinnyével.


Egész fincsi és még a szaga is jó.

Nahát! Imádom a magokat és ebben akad bőven!

Nem bírom abbahagyni :)

Még egy hét Horány

Nemcsak a cicákat szeretem.

Vasárnap családilag elmentünk a "Sós Cukiba", a közlekedés ksimotorral a parti úton az autósforgalom miatt nem volt egyszerű. Még sokat kell gyakorolnia Lulunak az út szélén történő folyamatos haladást. Az alig negyed órás utat sikerült kb. egy óra alatt megtennünk. Lényeg, hogy célba értünk. :)

"Békebeli" limonádé.

Hétfőn végre Viki és Oló is csatlakoztak a csipet csapathoz. A szállásuk ugyan nem a telepen volt, hanem az egyik szomszédos utcában, de ez nem akadályozott meg minket abban, hogy a tipegőink együtt tölthessék a hetet. A parti dagonyázásnak ugyan a Duna magas vízállása miatt lőttek, de így is akadt elég programunk.

Az én külön bejáratú medencém.

Kijártunk a játszóra (Luca nagy kedvence a kisház lett), felfedeztük az erdei ösvényeket, figyeltük a pingpongozókat és a színjátszó gyerekeket (még a színpadra is felment Törpe, ahol bemutatta karate és szállni tudását), bográcslecsóztunk Zorkáékkal, ellátogattunk Vikiékhez, ahol volt két kiscica és hatalmasat pancsolhattak a gyerkőcök a medencében.

Vajon, ki kicsoda?

Szerencsére a főzésre nem volt gondunk, mert Apa hordta a finomabbnál finomabb ebédeket; tízóraira és uzsonnára pedig volt bőven gyümölcs (dinnye, szőlő, nektarin, barack, ribizli, áfonya) és olykor túró rudi is akadt. :D

Pöttyös party.

2010. augusztus 9., hétfő

Egy kis "Ausztrália" - Jászágón jártunk

Egy rövid kiruccanás kedvéért elhagytuk egy napra a horányi erdei paradicsomunkat; a hazalátogató Csillát és Hannát kerestük fel a Jászság egy kicsiny falujában Jászágón.

Az egész család nagyon-nagy szeretettel és isteni ebéddel fogadott Minket; régen éreztük magunkat ennyire jól. :)
A két kiskorú hamar birtokba vette a kertet. Kis házigazdánk megmutatta Lucának a két kiscicát, akiknek attól a perctől nem volt nyugalmuk. Szerencsére Hanna már kiképzésben részesítette őket.
Luca és Hanna nem cicózott ;)

Lulu egész nap csak azt hajtogatta, hogy "Elkapom, elkapom!" és vidáman eredt a macskák nyomába, akik többnyire szerencsére gyorsabbnak bizonyultak.

A kis potyautas.

A háziakkal hamar barátságot kötött Pocak, Józsi bácsi rövid időn belül pótnagypapává avanzsált elő; hintáztatta Törpét, megmutatta neki a csirkéket és a kiskakast, majd a szomszédba is átsétáltak, hogy megnézzék és megetessék a kisbárányokat.

Vidéki séta.

Később házi járgányversenyre is sor került, mégha nehezen is döntötték el a lányok, hogy ki, min száll a ringbe.

Búcsúzóul kaptunk egy nagy halom édes és csipős bio paprikát, amiből a héten lecsó is készül majd.

Kóstoló.