2012. szeptember 1., szombat

Oviba készülünk

Mindenféle érzés kavarog bennem. Múlik az idő és az én kicsi Manócskám egyre nagyobb és egyre önállóbb. Biztatom, hogy legyen bátor, nyitott az új dolgokra, hagyja el a cumizást és eközben szívem szerint magunk mellett tartanám és óvnám a világtól. Tudom, most is jó helye lesz és szépen, lassan a maga tempójában majd bizalmat szavaz óvónéniknek és vele párhuzamosan én is meg fogom tenni ezt az utat.
Kezdetnek elég, hogy pénteken ellátogatott hozzánk Kati néni és Roni (Veronika) néni, hogy kicsit megismerkedjenek velünk. Lulu már nagyon várta őket, reggel óta az ablakot figyelte, hogy mikor tűnnek fel biciklijükkel. (Nem tudom miért gondolta, hogy kétkeréken érkeznek, de igaza lett.) Aztán egyszercsak itt voltak és Luca meg sehol. Miközben Bobó folytatta a gyurmázást, Ő elbújt a függöny mögé és várta, hogy rátaláljanak. Szerencsére az óvónénik vették a lapot és összességében elég jól felvették a kicsilány ritmusát. Nem eröltették a beszélgetést, megvárták amíg Lulu fokozatosan előbújt a szoknyám mögül.Aztán előkerült egy kis süni nyaklánc (Süni csoport) rajta Luca nevével és egy hóvirággal (ez lesz a jele) és ott és akkor szerintem Ő is megérezte, hogy valami új kezdődik és hogy az vidám lesz, arról az ajándék lufik biztosították.

Recycling virágok

Az egyik kreatív oldal hívta fel a figyelmemet arra, hogy milyen csudaszép virágmintázata van a pet palackoknak. Amint kiürült néhány ásványvizes üvegünk az aljukat gyorsan levágtam, majd Lucának és Boldizsárnak különböző színű akrillfestéket adtam, hogy kedvükre díszitsenek. Sajnos száradás közben néhány mintáról szinte teljesen lepergett a festék, a többit átkentem olajjal, hogy fényesebb legyen. Ezek most különböző cserepekben díszelegnek.

Szintén böngészés közben akadtam rá erre a papírgurigából készíthető napraforgóra is. Nyárbúcsúztató gyanánt ezt készítettük el pénteken.

2012. augusztus 26., vasárnap

Bocs

Múlt hétfőn (aug.20.) ellátogattunk Veresegyházára a Medveotthonba és képzeljétek el akkora szerencsében volt részünk, hogy láthattuk a tavasszal született 3 kis medvebocs etetését - mackómézet cumiztak - majd pórázon történő sétáltatását a parkban.