2009. március 25., szerda

Miért nem alszunk éjszaka?

Felbuzdulva azon, hogy ismét Szekszárdra utazunk gyorsan nekiláttunk a neten utazóágyat keresni. A kínálat elég széles és valójában komolyabb különbség csak a designban van. Próbáltunk a pénztárcánkat is megfelelő darabra akadnunk, sikerült, igaz a világ másik végére kellett érte mennünk. És ha már ott jártunk egy füst alatt megvettük a járókát is. (Előzetesen vaciláltunk a hat ill. nyolcszögletű variációkon, de végül csak stílusosnak találtukés nem praktikusnak. Maradt a jó öreg négyszögletű fa járóka.) Tapasztaltabb szülők azt mondják nem lehet elég korán kezdeni a gyermek beszoktatását. A hétvégén fel is állítjuk a nappaliban és Luca használatba is veheti a saját kis birodalmát. :)
Az utazóágyat már otthon felállítottuk, majd Lucával teszteltük Szekszárdon. Részben bevált, részben az őrületbe kergetett. Könnyű felállítani, praktikus a pelenkázója, de az a fránya matrac zizegős anyagból készült, ami piszkosul zavart az alvásban. Luca minden mozdulatára felébredtem és Ő is eléggé nyugtalanul aludt. Valamit tennünk kell ellene, varrunk rá lepedőből huzatot vagy vágunk bele egy megfelelő méretű polifoamot, esetleg mindkettő.

Szekszárd felé

A hétvégén ismét Szekszárdra készültünk. Az előző utunk sikerén felbuzdulva most is lelkesen, felkészülten indultunk útnak bízva abban, hogy sima ügy lesz. Egy dologgal azonban nem számoltunk, pénteken munka után a legnagyobb dugóban tudtunk csak elindulni. Gondoltam nem kell izgulnom, Luca szeret autókázni, mindig nagyokat alszik. Hát most úgy döntött nem lesz a szokások rabja. :( Araszoltunk a 6-os úton, amikor iszonyat sírásban tört ki. Leállósáv, félreállási lehetőség nuku, cumi, játék, ringatás nem használ. Luca éhes, márpedig farkas éhes és most azonnal enni akar. Végül félreálltunk (ott ahol nem lehet), Gábor kitette az elakadás jelzőt és én bizony megszopiztattam éhező gyermekünk a legnagyobb dugóban. Az akció sikeresnek bizonyult, Luca jól lakott és nem is büntettek meg minket. Éljenek a pelenkás bajkeverők! :)

Mi történt?

Az oltás vagy a viharos szél vagy máris jön a foga; nem tudom mi az oka, hogy mostanában többször nyűgös és nyugtalan Luca. Figyelek és próbálom észrevenni a jeleket, de sajna egyenlőre nem jutottam előrébb. És megtörtént a legnehezebb, ami anyával megtörténhet, elutasította a cicim. Először ez az oltás napján történt meg, jelezte, hogy éhes, ezért szoptatni készültem, mire a cici láttán hatalmas ordításban tört ki. Próbáltam megnyugtatni, ringattam, megnéztem a pelusát, eltereltem játékkal a figyelmét; végül sikerrel jártam, szopizott. Aznap nem fordult elő többször, de azóta majdnem minden nap egy alkalommal előáll ez a helyzet. (Vasárnap teljesen kiborultam tőle, záporpztak a könnyeim.) Kutattam és még mindig kutatom az okát. Nem váltottam mosószert és öblítőt sem, a tusfürdőm és a dezodorom is ugyanaz, mindkét cicimmel megtörtént ... Lehet, mégse volt elég éhes, korai volt neki még az evés (3-4 óránlént szopizik); most hosszabban várok, nem ugrok az első jelre etetni.